Abantta hayvan müzesi ve tanıtım merkezi

Abantta hayvan müzesi ve tanıtım merkezi kuruluyor -Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Akay: -"Bu müze, Türkiyede ilk olacak"


BOLU (A.A) - Abant Tabiat Parkında tanıtım merkezi ve hayvan müzesi kuruluyor.
     Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatı tamamlanan merkezin ve müzenin iç dizayn çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Ölü yaban hayvanlarını müzede sergilediklerini belirten Akay, "Burada onlara doğal bir ortam kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca ağaçları, kozalakları, tohumları, kuş türlerini ve Bolunun yaban hayatını temsil edebilecek objeleri buraya koyacağız. Böylece Abanta gelen ziyaretçilerin Bolu ve doğal zenginliklerimiz hakkında görsel bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.
     Hayvan müzesinde geyik, karaca, ayı, yaban koyunu, çakal ve çeşitli kuş türleri bulunduğuna dikkati çeken Akay, "Bunların hepsini doldurttuk, burada sergileyeceğiz. Bolunun tarihi ve turistlik bölgelerinin zenginliklerini de sergilemek istiyoruz. Bu müze Türkiyede ilk olacak. Hayvan ve doğal tabiat varlıkları müzesi olarak ilki temsil edecek" diye konuştu.
     Akay, tanıtım merkezi ve müzeyi yıl sonuna kadar hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Abantta hayvan müzesi ve tanıtım merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER