Adanada, sağlık çalışanlarından oturma eylemi

Adanada, sağlık çalışanlarından oturma eylemi


ADANA (A.A) - Adanada, sağlık çalışanları, Gaziantepte Dr. Ersin Arslanın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto amacıyla, oturma eylemi yaptı.
     Adana-Osmaniye Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen oturma eylemine, Adana-Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, hekimler, SES Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile sağlık çalışanları, Dev Sağlık İş Adana Şube Yönetimi ve üyeleri ile hemşireler katıldı.
     Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, sağlık çalışma ortamının son yıllarda şiddetin en çok yaşandığı alanlardan biri haline geldiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Size kapısını açmayan başhekimin kapısını kırarak girin anlayışı bugün artık hekimlere şiddet ve ölüm olarak geri dönmüştür. Uygulanan sağlık politikalarında vatandaşın memnuniyet oranının sürekli olarak arttığını söylemesine karşılık, sağlık çalışanlarına özellikle hekimlere yönelik olarak şikayet ve şiddetin artması açıklanamamaktadır. Aslında biz bu şikayet ve şiddetin artış nedenlerini biliyoruz. Bunların nedeni sağlıkta dönüşüm projesinin sonuçlarıdır. Bu proje uygulanırken hekimlere ve mesleğimize yönelik olarak kullanılan onur kırıcı söylemler ve uygulamanın sadece tek taraflı olarak hasta haklarına yönelik uygulamaları, bizleri bu güne getirmiştir. Bu gün sağlıkta yıkım projesinin bir sonucu olarak öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslanı anmak için buradayız.
     Ökten, bugüne kadar hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şikayet ve şiddetin önlenmesi ve bu konuda TTBnin dile getirdiği ve Sağlık Bakanlığının yapacağına dair verdiği sözleri unutmamak ve unutturmamak için bundan sonra her Salı beyaz önlüklerle, kollarına siyah kurdeleler takarak 15er dakikalık oturma eylemi yapacaklarını kaydetti.
     Açıklamanın ardından hekim ve sağlık çalışanları oturma yaptı.
     (VOL-ZHL)
<< Önceki Haber Adanada, sağlık çalışanlarından oturma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER