Adanada 10 aydır aranan kişinin cesedinin

Adanada 10 aydır aranan kişinin cesedinin bulunması -Kozan ilçesinde, ailesinin kayıp başvurusu yaptığı kamyon tamircisini öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2si kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde ailesinin 10 ay önce kayıp başvurusunda bulunduğu kişiyi öldürdükten sonra portakal bahçesine gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2si kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi.
     Alınan bilgiye göre, evli ve 2 çocuk babası kamyon tamircisi Şaban Yelin (41) geçen yılın haziran ayında kaybolmasıyla ilgili olarak Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ve Kozan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince sürdürülen soruşturma kapsamında önceki gün sabaha karşı gözaltına alınan 2si kadın 9 zanlının İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlandı.
     Yapılan araştırmada, Şaban Yelin çevresine define bulduğunu anlattığı, zanlı M.Mnin ise bu defineye ulaşabilmek amacıyla kamyon tamircisinin kaçırılması için Z.Ö. ve M.Kyı azmettirdiği iddia edildi. Zanlıların 3 gün boyunca işkence yaparak kendisinde olduğuna inandıkları define haritasının yerini söyletmeye çalıştıkları Yelin, kürekle vurulması sonucu öldüğü ileri sürüldü.
     Öte yandan, kadınlardan M.Knın Şaban Yel ve olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen M.M. ile gönül ilişkisi olduğu, bu nedenle iki kişi arasında geçmişte tartışma yaşandığı tespit edildi.
     Zanlılardan Z.Önün ifadesinde "Ölünce çok büyük pişmanlık duyduk. Defnederken dua ettik. Her akşam dua ediyorum" dediği öğrenildi.
     Şaban Yeli işkence ile öldürdükten sonra Tufanlı köyü yolunda Deliçay mevkisindeki bir portakal bahçesine gömdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar T.Ö, Z.Ö, N.U, M.S, M.K, M.M, V.Y, H.G. ve M.K, yoğun güvenlik önlemi altında Kozan Adliyesine getirildi.
    
     Muhabir: Adana / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada 10 aydır aranan kişinin cesedinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER