Adanada karne töreninde uyuşturucu vurgusu

Adanada karne töreninde uyuşturucu vurgusu -Vali Coş: -Gençleri bekleyen en büyük tehlikelerden birisi de uyuşturucudur. Adanada uyuşturucuyla mücadelede ilk 5 aya baktığımızda eroinde yaklaşık 40, esrarda 4 kat artış yaşa


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gençleri bekleyen en büyük tehlikelerden birisinin uyuşturucu olduğunu belirterek, Adanada uyuşturucuyla mücadelede ilk 5 aya baktığımızda eroinde yaklaşık 40, esrarda 4 kat artış yaşamışız dedi.
     Vali Coş, Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesinde düzenlenen karne dağıtım töreninde, öğrencilere seslenerek, gayret edip, daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.
     Teknolojinin hızla geliştiğini, her geçen gün farklı yeniliklerin yaşandığını anlatan Coş, devletin kurum ve kuruluşları olarak gençlerin yetiştirilmesi için çalışırken, onları bekleyen büyük tehlikelere karşı gerekli tedbirleri almak, onlarla mücadele etmek zorunda olduklarını vurguladı.
     Gençlerin geleceklerini karartmak isteyen karanlık güçleri ve zararlı insanları etkisiz hale getirmek için güvenlik kuvvetlerinin görevlerine tüm hızıyla devam ettiğini belirten Coş, şunları kaydetti:
     Anayasamıza göre, gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması, devletimize ayrılan görevlerden bir tanesidir. Gençleri bekleyen en büyük tehlikelerden birisi de uyuşturucudur. Adanada uyuşturucuyla mücadelede ilk 5 aya baktığımızda eroinde yaklaşık 40, esrarda 4 kat artış yaşamışız. Uyuşturucu madde alışkanlıkların yaygınlaşmaması, şer odaklarını destekleyen birtakım çıkar amaçlı, terör amaçlı suç örgütlerinin bu işlerden kar etmemesi, gençlerimizin geleceklerinin kararmaması için hepimize önemli görevler düşüyor. Polisimiz ve jandarmamız her geçen gün bu alanda mücadeleyi sürdürüyor. Eğer bu uyuşturucu maddeler ele geçirilmemiş olsaydı, 3 milyona yakın gencin zehirlenmesi ihtimali olacaktı. Güvenlik kuvvetlerimiz gece gündüz halkın desteğiyle elde ettiği başarılarla, bu olumsuz tablonun önüne geçmiştir.
     Vali Coş, geçen yıl Ocak-Mayıs ayı döneminde 1 ton 9 kilo 278 gram esrar ele geçirilirken, 2012nin aynı döneminde 3 ton 882 kilo 761 gram esrar ele geçirildiğini, eroin miktarının 3 kilo 153 gramdan 126 kilo 355 grama yükseldiğini, operasyonlar sonucu tutuklananların sayısının ise 322den 501e çıktığını vurguladı.
     Vali Coş daha sonra okul birincisi Fatma Meltem Üstekiye karnesini ve çeşitli hediyeler verdi. Törende, il genelinde düzenlenen spor müsabakalarında başarılı olan lise öğrencilerine de ödülleri verildi.
     Coş, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ile bir sınıfı gezerek öğrencilere nasihatlerde bulunup, karnelerini dağıttı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada karne töreninde uyuşturucu vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER