Adanada mera ıslah projesi hayata geçirildi

Adanada mera ıslah projesi hayata geçirildi


ADANA (A.A) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Dörtağaç Köyü Mera Islah ve Amenajman Projesi hayata geçirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, Dörtağaç köyündeki mera alanında yapılan törendeki konuşmasında, hayvancılıkta en önemli hususun girdi maliyetlerini azaltmak olduğunu belirtti.
     Toplam maliyet içinde yaklaşık yüzde 70 ile en yüksek paya sahip olan yem maliyetinin düşürülmesi için çalıştıklarını anlatan Akdamar, Türkiye genelinde şu an 13-14 milyon hektar mera varlığı olduğunu söyledi.
     Akdamar, son yıllarda küçük ve büyükbaş hayvan sayısının arttığını belirterek, Şu an 52 milyon ton kaba yem ihtiyacı var. Biz bunun 46 milyon tonunu kendi öz kaynaklarımızla karşılıyoruz. Amacımız tamamını karşılamak dedi.
     Vali Hüseyin Avni Coş da yem üretiminin bu tarz projelerle artırılması gerektiğini söyledi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül de Dörtağaç Köyü Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında 601 dekar mera alanının ıslah edildiğini belirterek, proje için toplam 273 bin lira harcandığını söyledi.
     Aygül, mera sayesinde hayvancılık yapan çiftçilerin kaba yeme ucuz ve kolay şekilde ulaşabileceğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından meranın açılışı yapılırken, köylüler hayvanlarını merada otlattı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada mera ıslah projesi hayata geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER