Adanadan Japonyaya yılın ilk greyfurt ihracatı

Adanadan Japonyaya yılın ilk greyfurt ihracatı başladı -Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aygül: Şu an Türkiyede sadece Adananın narenciyesi Japonya pazarına girmeye başladı


ADANA (A.A) - Adanadan yılın ilk greyfurt ihracatı kapsamında konteynerler Japonyaya doğru yola çıktı.
     Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, ihracatı gerçekleştiren Özler Tarım firmasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıllarda Japonyaya narenciye ihracatı için yapılan girişimlerin sonuç verdiğini belirterek, son 2-3 yıl içinde bu ülkeye greyfurt ihraç ettiklerini söyledi.
     Aygül, Japonyanın yaş meyve ve sebze alımında çok titiz davrandığını belirterek, şöyle konuştu:
     Şu an Türkiyede sadece Adananın narenciyesi Japonya pazarına girmeye başladı. Henüz diğer illerimizden bu ülkeye ihracat yok. Japonya çok hassas. Gidecek olan ürünün 0.3 derece veya altına indirilerek ondan sonra konteynerlere yüklenmesini istiyor ve en az 16 gün süreyle bu sıcaklıkta gemide giden ürünlerin de o şekilde kalmasını istiyor. Dolayısıyla Japonyanın ihracatı başlı başına bir özen gerektiriyor. İl müdürlüğümüzün elemanları firmamızla birlikte çok hassas davranarak en ufak bir şaibe veya yanlışlık olmayacak şekilde ürünlerimizi şu anda konteynerlere yüklemekteyiz.
     Geçen yıl Japonyaya bin 720 ton greyfurt ihracatı yapıldığını belirten Aygül, bu yıl rakamı iki katına çıkarmak istediklerini söyledi.
     Aygül ayrıca, geçen yıl kentten toplam 115 bin ton narenciye ihraç edildiğini , döviz girdisini daha da artırmak istediklerini ifade etti.
     Konuşmanın ardından Japonyaya gönderilecek greyfurtların bulunduğu konteynerler tırlara yüklenerek, yola çıktı. İhracat kapsamında Japonyaya gönderilen bu yılın ilk ürünleri olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadan Japonyaya yılın ilk greyfurt ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER