Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl

Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü -Vali Coş: Adanamızı işgal etmek isteyen düşmanın defedildiği büyük kurtuluşun 91. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Coş, mesajında, milli mücadelenin kazanılmasında büyük rolü olan Adanayı işgal etmek isteyen düşmanın defedildiği büyük kurtuluşun 91. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisinde olduklarını kaydetti.
     Büyük Atatürkün milli mücadele yıllarında Bende bu vekayiin (kurtuluş mücadelesinin) ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adanada vücut bulmuştur ifadesini kullandığını belirten Coş, şöyle devam etti:
     Bu söz, zincire vurulmak istenen bir milletin bu zincirleri kırarak elde ettiği bağımsızlığın temellerinin de Adanada atıldığının bir göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Kurtuluş mücadelesi fikrinin filizlendiği yer olarak gösterdiği Adana, Kuva-yı Milliye ruhuyla, bağrından, Doğan Beyleri, Sinan Paşaları, Tufan Beyleri ve birçok yiğidi çıkartarak Anadoluda bir destan yazmış, gösterdiği kahramanlıklarla bu bereketli toprakları düşman çizmelerine çiğnetmemiştir. Bundan tam 91 yıl önce al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği bu kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş büyük Türk milletinin evlatları olarak Milli Mücadele ve Kurtuluş hareketini büyük bir gururla anmaktayız.
     Coş, her sayfası zaferle taçlandırılmış, şan ve şerefle dolu tarihimizde milli değerler uğruna atalarımızın gösterdiği büyük fedakarlık ve kahramanlıkların gençler tarafından iyi bilinmesi gerektiğini belirtti. Coş, şunları kaydetti:
     Atalarının canı ve kanı pahasına milli değerler için verdiği mücadeleyi bugünkü gençlerimiz milli hedefimize ulaşmak için ter dökerek vermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın kurtuluşu için hayatları pahasına kahramanca mücadele veren başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, tüm Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER