Adıyamanda kısa kısa

Adıyamanda kısa kısa -Çelikhan Kaymakamı Dağdeviren, şehit ailelerini ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Kaymakamı Dağdeviren, şehit ailelerini ziyaret etti.
     Kaymakamı Ömer Dağdeviren ve beraberindeki heyet, Şehitler Haftası kapsamında şehit Uzman Çavuş Şeyho Şişman ve şehit polis memuru Mehmet Yerlikayanın ailesini ziyaret etti, ailelere çeşitli hediyeler verdi.
     Kaymakam Dağdeviren, vatanın varlığını Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlere borçlu olduğunu söyledi.
     Şehit ailesi olmanın büyük gurur olduğunu belirten Dağdeviren, şehit ailelerinin her sıkıntısında yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.
     Ziyarete İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cenk Yılmaz, Emniyet Amiri Saffet Gülep, Müftü Orhan Turan ve Milli Eğitim Müdürü katıldı.
    
     -Yeni Ülkenize Hazırlıklı Gelin projesi-
    
     Gölbaşında Almanca Dil Sınavında başarılı olan ailelere Yeni Ülkenize Hazırlıklı Gelin projesi kapsamında seminer verildi.
     Proje yönetici Nevriye Kayış, Gölbaşı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminerde, çiftlerin Almanyaya gittikten sonra zorluklarla karşılaşmamaları için böyle bir projeyi Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde uygulamalı olarak yürüttüklerini söyledi.
     Proje danışmanı Zübeyde Gökdemir de Almanyada oturma izni, Alman vatandaşlığına geçiş olanakları ve koşulları ile Alman eğitim sistemi, mesleki eğitim ve çalışma yaşamı, yabancı dil diplomasının tanınması gibi konularda bilgi verdi.
     Seminere, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kaya, Müdür Yardımcısı Sevim Uluçay, Almanya Büyükelçiliği Göç ve Mülteci Dairesinden Sonja Porscha, Almanya Büyükelçiği görevlisi Moira Kettner ve kursiyerler katıldı.
    
     -Belediyeden YGS öğrencilerine moral-
    
     Kahta Belediyesi, YGS sınavına girecek öğrenciler için moral gecesi düzenledi.
     Kahta Atatürk Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte İl Öğrenci Meclis Başkanı Bekir Meminin açılış konuşmasının ardından TRT muhabiri Sürayya Sert, gazetecilik mesleği ve gazetecilerin çalışmalarını anlattı.
     Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, okumanın önemine değinerek, eğitimin cehaletin en büyük düşmanı olduğunu ifade etti.
     Kahtanın eğitim alanında çıtasını her geçen gün yükselttiğini belirten Turanlı, ilerlemenin ve gelişmenin tek yolunun eğitimden geçtiğini kaydetti.
     Kahta Kaymakamı Metin Esen ise öğrencilere başarılar diledi.
     Etkinlikte, öğrenciler şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Emin Tezerdi - İsmail Kaya / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER