Adıyamanda şehir kültürü anlatıldı

Adıyamanda şehir kültürü anlatıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda "Şehir, kültür ve insan" konulu konferans düzenlendi.
     İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta, insan, tarih ve devlet, ülkü-ufuk ilişkisi, Osmanlıyı kuranların ufku, şehir ve kültür ilişkisinin mahiyeti ve ülkemizdeki şehirlerin kültürel potansiyelleri konularında slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi.
     Bilgili, Türkiyenin kültür potansiyelinin sadece İstanbuldan ibaret olmadığını, Türkiyenin her şehrinde müthiş bir kültür potansiyeli bulunduğunu vurguladı.
     Şehir yaşamına değinen Bilgili şunları söyledi:
     "Şehirde yaşıyorsak şehrin mesajını almamız gerekir. Şehrin mesajı bizim için çok ciddi bir kazanımdır. Eğitimli insan kendini ne kadar kazanımlarla baş başa bırakırsa, ne kadar kazanım elde ederse, kendi mesleği açısından o kadar iyi olur. Doktor, mühendis, mimar fark etmez, ne görev yaparsak yapalım şehir bilgisi ve kültürel kazanımlar bizim ufkumuzu açar. Bizim ufkumuzu geliştirir. Yapacağımız işte daha uzakları görürüz. Bu da bizim için bir kazanımdır"
     Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Gönüllü, Prof. Dr. Bilgiliye çiçek verdi.
     Konferansa Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Tuncer, resmi kurum müdürleri, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamanda şehir kültürü anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER