Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Vali Demirtaş: KÖYDES Projesi kapsamında Adıyamana 2012de 7,5 milyon TLnin tahsis edildi


ADIYAMAN (A.A) - Vali Mahmut Demirtaş, KÖYDES Projesi kapsamında Adıyamana 2012de 7,5 milyon TLnin tahsis edildiğini bildirdi.
     Vali Demirtaş Başkanlığında 2012de il genelinde yapılan işlerin uygulama sonuçlarının gözden geçirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, kırsal kesime yönelik götürülen hizmetlerde ilgili kurumların işbirliği sağlayarak, hizmette kaliteyi artırıp, gittiği bölgenin şartlarına uygun işler yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
     Vali Demirtaş, toplantıda, ülke genelinde Yolu ve Suyu Olmayan Köy Kalmayacak parolasıyla 2005de hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında Adıyamana 2012de 7,5 milyon TLnin tahsis edildiğini belirtti.
     Bu ödenekle yol ve sanat yapısı sektöründe 52 projenin hizmete sunulduğunu ifade eden Demirtaş, içme suyu sektöründe ise 41 projenin hayata geçirildiğini dile getirdi.
     2012de toplam 92 işin programlandığını, 88 işin de bitirilerek hizmete sunulduğunu vurgulayan Demirtaş şunları kaydetti:
     KÖYDES Projesinin hayata geçirildiği 2005den bugüne kadar ilimize 107 milyon 412 bin TL tahsis edildi. Bu ödeneklerle 2005den 2012 yılına kadar asli ve ek projelerin yer aldığı yol ve sanat yapısı sektöründe 827 proje bitirilerek hizmete sunuldu. İçme suyu sektöründe ise 616 proje hayata geçirildi. Kanalizasyon sektöründe bin 445 proje gerçekleştirildi.
     Adıyamanın yüksek kesimlerinde yapılan karla mücadele çalışmalarının da masaya yatırıldığı toplantıda, il genelindeki bütün yolların trafiğe açık olması için bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışarak, gerekli koordinasyonu sağlayacağı ifade edildi.
    
     -Oğlunuz Erdal belgeselinin gösterimi yapıldı
    
     Adıyamanda Oğlunuz Erdal belgeselinin gösterimi yapıldı.
     Erdal Erenin 12 Eylül darbesi döneminde idam edilişinin 32. yıl dönümünde gerçekleştirilen anmalar kapsamında Oğlunuz Erdal belgeselinin gösterimi KESK Adıyaman Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
     Adıyaman Emek Gençliği il yöneticisi İbrahim Halil Deprem, belgesel gösterimi öncesinde, Erdal Erenin kendi döneminde sosyalist bir genç olduğunu anımsatarak, Erenin tutumu, içten ve kararlığı ile dik duruşunun örnek teşkil ettiğini kaydetti.
     Gösterime siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -İl Milli Eğitim Müdürü Özkan, Tut ilçesini ziyaret etti
    
     İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Tut ilçesindeki okullarda inceleme yaptı.
     Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, Müdür Oktay Yiğitten eğitim-Öğretim durumu ve okullar hakkında bilgi aldı.
     İlçe merkezindeki okulları ziyaret eden Özkan, öğrencilerle bir araya gelerek tavsiyelerde bulundu.
     Öğrencilerin durumları, eğitim ve okulların durumuyla ilgili öğretmen ve okul yönetiminden bilgi alan Özkan, öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
    
     -Eskrim seçmeleri yapıldı
    
     22-23 Aralıkta Afyonkarahisarda düzenlenecek Yıldızlar, Gençler Eskrim Türkiye Kupasına katılacak sporcuların seçimi yapıldı.
     Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencileri arasında Eskrim Bayanlar Flöre branşında gerçekleştirilen müsabakada Elife Elmas birinciliği elde ederek turnuvaya katılmaya hak kazandı.
     Türkiye Eskrim Federasyonu İl Temsilcisi ve Gölbaşı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Hayber, Türkiye Kupasında Adıyamanı en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi - Mehmet Fatih Aslan - Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER