Adıyaman Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı

Adıyaman Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -"Yerel seçimler, belki de Türkiyenin tarihi boyunca yaşayacağı dönüşüm seçimlerinden birisi olacaktır" -"Bu seçimde, belediyelerimizin ort


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Mart ayı sonunda yapacağımız yerel seçimler, belki de Türkiyenin tarihi boyunca yaşayacağı dönüşüm seçimlerinden birisi olacaktır" dedi.
     Türel, partisinin Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlediği yerel yönetimler danışma meclisi toplantısının açılışında, partililere 2014 yerel seçimlerinin önemini anlattı.
     Türkiyede her seçimden önce "bu seçim önemlidir" diye konuşmalar yapıldığını belirten Türel, birçok seçimin sonuç seçimi olduğunu anımsatarak, Türkiye demokrasisinde 14 Mayıs 1950 seçiminin bir "dönüşüm seçimi" olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin farklı bir demokrasiye geçmesi için önemli bir adım atıldığını dile getiren Türel, şöyle konuştu:
     "Mart ayı sonunda yapacağımız yerel seçimler, belki de Türkiyenin tarihi boyunca yaşayacağı dönüşüm seçimlerinden birisi olacaktır. Çeşitli dönüşüm seçimlerini birlikte yaşadık. 3 Kasım 2002de AK Partinin iktidarı ile geldiği seçim bunlardan biridir. 12 Eylül 2010 referandumu bunlardan biridir. Şimdi de mart sonunda yapılacak 2014 seçimi Türkiyenin önünde yeni bir dönüşümün habercisidir.
     Aslında bir yerel seçim ölçü seçimi olabilir mi diye düşünebilirsiniz ama bu yerel seçim, iki ay sonra Türkiyede halkın ilk kez seçeceği bir cumhurbaşkanlığı seçimi arefesine geliyorsa, bir yıl sonra da genel seçim arefesine geliyorsa, bu seçim daha fazla önem taşıyor. Bu seçim, sonraki iki seçimin anahtarı haline dönüşüyor. O yüzden 2014 yerel seçimlerinde gece gündüz demeden çalışmak zorundayız"
     Partililere tavsiyede bulunan Türel, 2014 yerel seçimlerinde, kısır çekişmelere, adaylık spekülasyonlarına izin verilmeden, partinin, amacının millete hizmet vermek olduğunun gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
     Bu seçimden de zaferle çıkılması gerektiğini vurgulayan Türel, 2014 yerel seçimlerinde tökezleyen partinin ondan sonraki yerel seçimlere kadar toparlayacak zamanı olmayacağına dikkati çekerek, AK Partinin başarı bayrağını burçlarda dalgalandıracağını belirtti.
     AK Parti belediyeciliğinin, Türkiyede başarının adresi olduğuna işaret eden Türel, "Bu seçimde, belediyelerimizin ortaya koyduğu performanslar bizim en önemli güvencemizdir. Çünkü AK Parti bir belediyecilik efsanesi üzerine, bir belediyecilik başarısı üzerine hüküm kurmuş siyasi partidir. Başbakanımızın İstanbuldaki mucizevi belediye başkanlığı AK Partinin kurulmasına temel oluşturmuştur. O yüzden bizler yerel yöneticiliğin her zaman partimizin temelinde başladığını biliyoruz" diye konuştu.
    
     -"Hizmetimizin merkezine insanı koyuyoruz"-
    
     AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da siyaseti insan için yaptıklarını belirterek, en önemli gayelerinin hizmet olduğunu dile getirdi.
     Hizmet için siyaseti araç olarak gördüklerini vurgulayan Aydın, "Siyasetimizin merkezine hizmeti, hizmetimizin merkezine de insanı koyuyoruz. Kim olursa olsun nerede yaşıyorsa yaşasın, din, dil, düşüncesi ne olursa olsun o insan bizim insanımızdır. O insana ulaşmak zorundayız" dedi.
     Konuşmaların ardından danışma meclisi toplantısı basına kapalı gerçekleşti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER