Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Afyonkarahisarda 27 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda 27 engelli, İkmal ve Garnizon Komutanlığında yemin ederek, bir günlük askerlik yaptı.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına olanak sağlayan temsili askerlik uygulaması kapsamında aileleriyle kışlaya gelen 27 engelli, ilk olarak askeri giysileri giydi. Kısa süreli askeri eğitimin ardından engelliler için yemin töreni düzenlendi.
     Daha sonra Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, 24 engelli askere, tezkerelerini verdi.
     Gülmez, yaptığı konuşmada, "Her Türk asker doğar" sözüne dikkati çekerek, "Her Türk erkeği ya da her sağlam Türk asker olur denmiyor. Her Türk asker doğar deniliyor. İşte bugün huzurlarınızda bu kapsamdaki 27 Türk yemin etti. Yeminleri hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
     Askerliğin Türk vatanını İstiklal ve cumhuriyetini korumak için harp sanatını öğrenmek ve yapmak olduğunu ifade eden Gülmez, şöyle konuştu:
     "Asker kendinden beklenen bu vazifeleri hakkıyla yapmak için yüksek ahlak ve maneviyata sahip olmalıdır. Her askerde olması gereken bu ahlaki ve manevi vasıfları komutanınız olmam nedeniyle bugünün son dersi olarak ben anlatıyorum. Her askerde olması gereken vasıflardan ilki cumhuriyete, vatana ve millete karşı sevgi ve bağlılıktır. Cumhuriyet, vatan ve millet askerin mukaddes değerleridir. Bunlar içeriden ve dışarıdan gelebilecek olan her türlü tecavüzü karşılamak, defetmek ve lüzumunda bu uğurda hayatını seve seve feda etmek sizin gibi kahraman her askerin borcudur. Sizler bugün burada bunun en güzel örneğini sergilediniz, sizlerle gurur duyuyorum. Sizler sabrınız ve azminiz sayesinde bugün buradasınız. Sizden ders alacak çok insan var bu ülkede."
     Konuşmanın ardından Gülmez, engelli askerlerle fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER