Ağrıda karla mücadele çalışmaları

Ağrıda karla mücadele çalışmaları -İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor


AĞRI (A.A) - Ağrı İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının iki metreyi geçtiği köy yolların da olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, Ağrıya 29 kilometre uzaklıkta bulunan Kars sınırındaki bin 945 rakımlı Cumaçay köy yolunu açmak için yoğun çaba sarf etti.
     İl Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını 8 ayrı ekiple açmaya çalıştıklarını söyledi.
     Kentte etkili olan kar yağışı ve tipinin yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Gökçe, karla mücadele ekiplerinin köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için seferber olduğunu ifade etti.
     Gökçe, karla mücadele çalışmalarına 57 iş makinesi ve 72 personelin katıldığını, ekiplerin yol açma çalışmalarını zor şartlarda sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Karla mücadele çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Köy yollarımızı bir taraftan açarken diğer taraftan fırtına yolları kapatıyor. Dolaysıyla işimizin sürekliliği söz konusu. Bu nedenle çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Bu dönem 7 bin kilometre yol açmış bulunuyoruz. Kar yağışı ve fırtına devam ettiği sürece bu oran giderek artacak. Bizim asıl sıkıntımız özellikle tipi ve fırtınanın olduğu yerlerdir. Ovada şu an sıkıntımız yok. Dağlık kesimlerde çalışmalarımız devam ediyor. Ekipman, araç gereç sıkıntımız söz konusu değildir.
     Asılsız ihbarlar konusunda vatandaşları uyaran Gökçe, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Asılsız ihbarlarla bizleri yanıltmalarını istemiyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyorum, bu konuda hassas olsunlar. Biz ana grup yollarında karla mücadeleyi başlatıyoruz. Acil vakalar olduğu zaman tabii ki acil vakalara müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle bizlere asılsız ihbarlarda bulunmasınlar, bizler de daha verimli çalışalım daha azimli daha şevkle çalışalım ve yollarımızı daha kısa zamanda açalım.
    
     Muhabir: Cemil Karip
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER