AHİKA 2012 yılı mali destek programı

AHİKA 2012 yılı mali destek programı açıklandı -Kırıkkale Valisi Kolat: -2012 yılı mali destek programları, AHİKAnın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan Küçük Ölçekli Altyapı ve Sektörel Rekabet E


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 2012 yılı mali destek programları, Ahiler Kalkınma Ajansının(AHİKA) vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan Küçük Ölçekli Altyapı ve Sektörel Rekabet Edebilirlik konu başlıklarında ilan edilmiştir. Programlar kapsamında kullandırılacak toplam destek miktarı ise 24 milyon 500 bin lira olarak açıklanmıştırdedi.
     Vali Kolat, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen 2012 Yılı Mali Destek Programının açılış töreninde yaptığı konuşmada, kuruluşundan bu yana 2010 ve 2011 yılı mali destek programları olmak üzere iki kez mali destek teklif çağrısına çıkan AHİKAnın, vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan Küçük Ölçekli Altyapı ve Sektörel Rekabet Edebilirlik konu başlıklarında ilan edildiğini kaydetti.
     Programlar kapsamında kullandırılacak toplam destek miktarının 24 milyon 500 bin lira olarak açıklandığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     TR71 Bölgesinde yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin iyileştirilmesi için gerekli altyapının sağlanmasını amaçlayan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı toplam bütçesi 7 milyon 500 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu mali destek programının öncelikleri; yenilenebilir enerjinin temini ve kullanılması ve çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için uygun altyapının geliştirilmesi, verimliliği artırarak bölgenin rekabet edebilirliğini güçlendirecek ortak altyapı eksiklerinin giderilmesi, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere günlük yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik altyapı ile kırsal ve kentsel alanlarda sosyal ve kültürel altyapının geliştirilmesi olarak açıklanmıştır. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında asgari tutar 75 bin lira, azami tutar ise 550 bin lira olacak ve hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 10undan az ve yüzde 75inden fazla olamayacak.
     Kırıkkale Valisi Kolat, söz konusu programa kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri ve belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler ve mesleki eğitim kurumları, 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birlikleri, organize sanayi bölge müdürlükleri, küçük sanayi sitesi yönetimlerinin başvurabileceğini bildirdi.
     Ahiler Kalkınma Ajansının 2012 yılı mali destek programı ikinci başlığı olan Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programının toplam bütçesinin ise 17 milyon lira olacağını söyleyen Vali Kolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün artırılması ve yüksek katma değerli ürün, hizmet üretiminin geliştirilmesini amaçlayan programda asgari tutar 25 bin lira, azami tutar ise 450 bin lira olarak açıklanmıştır. Bu programda hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 20sinden az yüzde 50sinden fazla olamayacak. Bu mali destek programının öncelikleri ise; işletmelerin AR-GE, inovasyon, üretim ve pazarlama süreçlerinin iyileştirilmesi yoluyla sektörel rekabet edebilirliğin sağlanması, enerji verimliliğinin artırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, ürün hizmet çeşitliliğinin artırılarak yüksek katma değerli ürün hizmet yapısına geçişin sağlanması olarak belirlenmiştir.Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programına 4 Kasım 2012 tarih ve 2012/3834 sayılı yönetmelik ile yeniden düzenlenen KOBİ tanımına uyan işletmeler ile üretici kooperatifleri başvurabileceklerdir. Potansiyel yararlanıcılar başvuru rehberlerine ve tüm ayrıntılara ajansımıza ait www.ahika.org.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.
     Vali Kolat, programlara başvuruların ise 7 Şubat 2013 Perşembe günü saat 17.00de sona ereceğini ifade ederek, proje başvurularının matbu olarak ve kapalı zarf içinde taahhütlü posta ve kargo yoluyla veya elden Nevşehirde bulunan ajans merkezi ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine yapılabileceğini belirtti.
     Etkinliğe, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Niğde Valisi Alim Barut, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ile belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber AHİKA 2012 yılı mali destek programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER