Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdunun temeli atıldı

Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdunun temeli atıldı -Vali Celalettin Güvenç: Davamız, medeniyet, aslına dönme ve sevgi davasıdır


ŞANLIURFA (A.A) - Şair Nabi Öğrenci Yurtları bünyesinde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdunun temeli, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlcinin de katıldığı törenle atıldı.
     Vali Güvenç, törende yaptığı konuşmada, kentte son yıllarda çok sayıda eğitim kuruluşunun temelini attıklarını belirterek, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Gelecek nesillerin daha iyi bir Türkiyede yaşayacağına inandığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     Geleceğimiz adına bizi heyecanlandıran tesislerin açılışını yapıyoruz. Davamız, medeniyet, aslına dönme ve sevgi davasıdır. Bu mücadele ilk insanla beraber başladı kıyamete kadar devam edecektir. Haktan yana olana ve hakka destek verene selam olsun. Bu yoldaki gayretlerinizi Allah artırsın.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, Devteşti Mahallesinin önemli bir eksiğinin de söz konusu tesisin yapılmasıyla giderileceğini dile getirerek, devletle sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle güzel işlere imza atıldığını söyledi.
    
     -3 yılda 50 bina hedefi-
    
     Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise açılışa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     İnsana yapılan yatırıma büyük önem verdiklerine dikkat çeken Söylemez, şöyle devam etti:
     Şanlıurfada gelecek 3 yılda 50 bina yapmayı planlamıştık. Ancak başta Valimiz Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere gösterdikleri yoğun ilgi ve alaka bizi daha fazla heyecanlandırdı. Biz bu hedefin daha da üzerine çıkacağımıza inanıyorum. İnsana yapılan eğitim hizmetleri çok önemlidir, bu konuda hayırseverlerimizin desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz.
     Katılımcılar konuşmalarının ardından 2 yılda tamamlanması planlanan 5 katlı yurdun temelini attı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdunun temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER