AİBPA üyesi milletvekilleri Boluda

AİBPA üyesi milletvekilleri Boluda -AİBPA Türk Grubu Başkanı Uslu: -Suriyede kendi halkını öldürmekten çekinmeyen, masum sivilleri hedef alan, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden herkesi vahşice katleden bir yönetim görüyoruz


BOLU (A.A) - Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Suriyede kendi halkını öldürmekten çekinmeyen, masum sivilleri hedef alan, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden herkesi vahşice katleden bir yönetim görüyoruz dedi.
     Abanttaki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Uslu, ekonomik odaklı çalışmaların sadece insanların maddi refahını sağlamak için değil, barışın ve mutluluğun artması, toplumlar arasında güçlü ve sağlam bağlar kurulması amacıyla yapılması gerektiğini söyledi.
     Ekonomi adına atılan her uyumlu adımı evrensel insanlık hedeflerine ulaşmak yolunda önemli gördüğünü anlatan Uslu, Bütün bu temenni ve hakikat taşıyan ifadelerin yanı sıra dönüp gerçeklere baktığımızda, bu güzel bölgede, Akdenizde ezberleri bozan gelişmelerin olduğunu hepimiz biliyoruz diye konuştu.
    
     -Suriyedeki olaylar-
    
     Uslu, Akdenizde ezberleri bozan en önemli olayların başında Arap Baharı ve ortaya çıkardığı değişim sürecinin bulunduğuna dikkati çekerek, Arap Baharını halkların demokrasi ve adalet arayışının tecellisi olarak niteleyebileceklerini vurguladı.
     Tunustan başlayan Arap Baharının bütün bölgede pek çok şeyi değiştirdiğini ve dönüştürdüğünü kaydeden Uslu, şöyle devam etti:
     Suriye yönetiminin şu anki konumlanışına baktığımızda halkların refah ve değişim talebine tamamen kulağını tıkamış, yönetimdeki hataları tamamen halının altına süpürerek yok saymaya çalışan bakış açısının hakim olduğunu görüyoruz.
     Tüm refah dönemlerinin halen baskı, şiddet ve cebir yoluyla bastırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Suriyede kendi halkını öldürmekten çekinmeyen, masum sivilleri hedef alan, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden herkesi vahşice katleden bir yönetim görüyoruz.
     Suriye halkına yalnız olmadıklarını hissettirmek zorundayız diyen Uslu, İnsanlık adına da düşünüyorum. Bu noktada Türkiyenin de bu konuda üzerine düşen her şeyi yerine getirmeye çalıştığını ve getirmeye devam edeceğini ifade etmem gerekir. 400 milyon dolardan fazla harcama yapılmak suretiyle 100 binin üzerinde Suriyeli, Türkiye topraklarında koruma altındadır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AİBPA üyesi milletvekilleri Boluda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER