Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Çankırıda -Bakan Şahin: -Şimdi bu standartlar oluştuktan sonra görev alanımızdaki işlerin sadece takibini, denetimini yapacağız. Bu işin işletmesini belediyelerimiz yapacak. Hamdolsun be


ÇANKIRI (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Çankırıda belediye başkanlığını ziyaret etti.
     Bakan Şahine belediye girişinde vatandaşlar Şefkatin Annesi sloganları eşliğinde büyük sevgi gösterisinde bulunurken, Mustafa Kurt isimli bir Kore Gazisinin okuduğu şiir Bakan Şahine duygusal anlar yaşattı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görev alanındaki çalışmaların belediyelere devredilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, Hizmetlerin insan odaklı belediyeciliğe dönüşmesinin son yıllarda ne kadar önemli ve etkin olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan bizim kendi alanımızda yaptığımız çalışmalarda yerel belediyecilik güçlü bir sosyal belediyeciliğe, hizmet odaklı belediyeciliğe dönüştüğü zaman biz zaten bu üzerimizdeki yaptığımız çalışmaların hepsini devredeceğiz. Kanun hükmünde kararname ile bu bize verilmişlerdi. Şimdi bu standartlar oluştuktan sonra görev alanımızdaki işlerin sadece takibini, denetimini yapacağız. Bu işin işletmesini belediyelerimiz yapacak. Hamdolsun belediyelerimizin altyapısı giderek güçleniyor ifadesini kullandı.
     Bakan Fatma Şahin, Çankırı Belediyesi Kadın İstihdamını Destekleme ve Altyapı Oluşturma Merkezini de ziyaret ederek kadınların yaptığı ürünleri inceledi. Daha sonra Kadın Eğitim ve Kültür Merkezini de ziyaret eden Bakan Şahin, burada ilk kez karşılaştığı unutulmuş bir sanat olan filografinin örneklerini görünce mutluluk duyduğunu ve şaşkınlığını dile getirdi.
     Şahin ardından İsmail Özdemir Huzurevinde huzurevi sakinleri ve Korgun Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerle biraraya geldi.
     Burada bir konuşma yapan Şahin, bakanlığa bağlı kurumlarda kalan çocuk ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, Amacımız sizlerin mutlu olmasını sağlamak. Sizin üzüntünüzü, sizin mutluluğunuzu paylaşmak istiyoruz. Çocuklar bizlerin geleceği, bu nedenle sizlerin eşit şartlarda yaşayarak okumanızı istiyoruz. Bir talebiniz olursa haberimiz olsun. Sizlerin hizmetkarıyız diye konuştu.
     Bakan Şahin, Huzurevinde yaptığı incelemelerin ardından 100. Yıl Yetiştirme Yurdunda kalan öğrenciler arasında şubat ayında doğanlar için düzenlenen doğum günü partisine katıldı.
     Şahin, buradaki konuşmasında, eğitimin şart olduğunu söyleyerek, Eğitim olmadan hiçbir başarının olması mümkün değil. Sizlere kaliteli bir yaşam sunmak için mücadelemiz sürüyor. Buradaki öğrencilerin geçen yıla göre puanlarının arttığını görüyoruz. Ama yetmez, daha çok çalışmalıyız. Doğum gününü kutladığımız evlatlarımıza da uzun bir ömür diliyorum diye konuştu.
     Belediye Başkanı İrfan Dinç ise yaptığı konuşmada, her ay 100. Yıl Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklarla doğum günü kutladıklarını ifade ederek, Bakan Şahine bu ay çocukları yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.
     Ziyaretlerde Bakan Şahine Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile kurum amirleri ve müdürler eşlik etti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER