Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Hem komşularımızda yaşananlara hem açlıktan dolayı perişan olan Somalideki, Myanmardaki kardeşlerimize baktığımız zaman oradan çıkaracağımız dersler çok değerlidir -AK Parti Genel Başk


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, modern ve çağdaş dünyada küreselleşmeyi yaşarken, sorunların çözüleceğine daha da karmaşık hale gelebildiğini belirterek, Hem komşularımızda yaşananlara baktığımız zaman hem açlıktan dolayı perişan olan Somalideki, Myanmardaki kardeşlerimize baktığımız zaman oradan çıkaracağımız dersler çok kıymetli ve çok değerlidir dedi.
     Bakan Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve milletvekilleriyle Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde, Hemşehri dernekleri temsilcileriyle bayramlaştı.
     Bakan Şahin, programdaki konuşmasında, Ramazan Bayramının rahmetin ve merhametin meşalesi olduğunu söyledi.
     Modern ve çağdaş dünyanın küreselleşmeyi yaşarken sorunlar çözüleceğine daha da karmaşık hale gelebildiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:
     Hem komşularımızda yaşananlara baktığımız zaman hem açlıktan dolayı perişan olan Somalideki, Myanmardaki kardeşlerimize baktığımız zaman oradan çıkaracağımız dersler çok kıymetli ve çok değerlidir. Çünkü birileri, birilerini aç bırakarak kendi varlığını ispat etmeye çalışıyor. Birileri birilerini yok sayarak, ötekileştirerek kendi varlığını güçlendirmeye çalışıyor. Birileri zayıfları korkutarak, kendi gücünü artırmaya çalışıyor. Buranın tek ilacı, tek dermanı halk temelli yaklaşabilmektir. İşte bunun üzerinden siyaset yapan, bütün dünyada ayrımcılık yapan, gruplaşan, herkese bu salondan bütün dünyaya mesaj veriyoruz.
     Bakan Şahin, AK Partiyi kurarken de, 10 yıllık icraatlarında da önce insan dediklerini, Hazreti Mevlananın, Yunus Emrenin, Hacı Bektaş-ı Velinin diliyle halkı kucakladıklarını ve halka hep gönül gözüyle baktıklarını vurguladı.
     10 yıl boyunca halkla beraber yollarına devam ettiklerini ifade eden Bakan Şahin, Hamdolsun 10 yılda başımız dik, alnımız ak halkımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. Ama daha yapacak çok işimiz var. Hem bu şehir, hem bu bölge, hem bu ülke ve hem bu insanlık için yapacak çok işimiz var diye konuştu.
     Ekip olarak güçlü olduklarını, zincirin halkalarıyla güç kazandığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Zincir halkalarıyla güçlüdür. Birey olarak yapacağımız şeyler bellidir. Ama takım olarak biz gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Memleket meselesi dediğimiz zaman ta ciğerimizden konuşuyoruz. Eğer birinin derdi varsa o derdi kendimize dert ediniyoruz. Toplumsal bir sorun varsa bütün arkadaşlarımızla beraber gücümüzü birleştirmeye çalışıyoruz. Biz gücümüzü sizden alıyoruz. Allahın izniyle bu gücümüz ve birlikteliğimiz her şeyin ilacı olacaktır. Terörle mücadelede de bu güçten besleneceğiz. Komşumuz Suriyede, kardeşin kardeşi katletmesinde, barışın dili, bu güçten gelecektir.
    
     -Memleket fitneyle karşı karşıya
    
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de bayramın manasına göre idrak edilmesi gerektiğini belirtti.
     Memleketin çok büyük bir fitneyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
     Farklılıklarımız farklı olmamız, aidiyetlerimiz ve hürriyetimiz hiçbir zaman birbirimizin gırtlağına sarılmamızı gerektirmiyor. Bu memlekette yaşayan 75 milyon insan ister Müslim-gayri Müslim, Alevi-Sünni, Çerkez, Türk, Laz, Abaza, Arnavut nereden olursa olsun Türkiye Cumhuriyetinin bütün vatandaşları, bizim birinci sınıf vatandaşımız ve kardeşimizdir. Ama farklılıklarımızı nifak konusu yapanlar, fitneler değirmenine su taşıyanların millet vicdanında da Allah nezdinde de bir sorumlulukları vardır. Biz kan akmasın diyoruz. Analar ağlamasın diyoruz. Gencecik çocuklarımız toprağa düşmesin diyoruz. Bu memleketin kaynakları heba olmasın diyoruz. Bizim insanımızın makul, meşru talebi varsa, AK Parti iktidarı diğer iktidarlar gibi değil, biz ret, inkar ve asimilasyon politikalarını elimizin tersiyle kenara itip ayaklarımızın altına aldık.
     Hüseyin Çelik, hemşehri derneklerinin sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın artmasında çok büyük payı olduğunu da kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER