AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -"Siyasal akıl, bu işi barış ve kardeşlik çerçevesinde çözmeyi gerektirir"


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin "Siyasal akıl, bu işi barış ve kardeşlik çerçevesinde çözmeyi gerektirir" dedi.
     Kurtulmuş, partisinin Gaziantep İl Başkanlığının İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, milletin bütün zorluklara rağmen kendi mücadelesini veren siyasi kadroları iktidara taşıdığını belirtti.
     Bu siyasi kadroların bütün zorluklara rağmen siyaset, ekonomi ve ticarette kendilerini ispat ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Milletin çocukları bütün alanlarda sahne aldılar. Bu sahneden, Türkiyeyi yönetme sahnesinden ilanihaye inmeyecekler. Millet bu fırsatı diğerlerine vermeyecektir" diye konuştu.
     Tünelin sonuna geldiklerini, ucunda yeni bir yol göründüğünü ifade eden Kurtulmuş, "Son 10 yılda büyük yol aldık. Bu gelinen yolu unutmayalım. Bundan sonra istikametimizde yeni Türkiye, güçlü Türkiye ve öncü Türkiyeden oluşan üç tabelanın var" dedi.
    
     -Cumhurbaşkanlığı seçimi-
    
     AK Partinin 10 yıllık süreçte demokrasi adına en büyük başarısını cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasını gösteren Kurtulmuş, bunun Türkiye için devrim niteliğinde olduğunu kaydetti.
     Türkiyede cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geçmişte "Ali Cengiz oyunları" oynandığını savunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     "Milletin oyuyla değil 3-5 kişinin kapalı kapılar ardından tespitiyle adaylar çıkardı. 1961deki cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra birtakım Ali Cengiz oyunlarıyla karşı karşıya kalındı. Sonunda milletin tanımadığı veya istemediği adamlar gelir cumhurbaşkanı olurdu. Ahmet Necdet Sezerin Cumhurbaşkanı seçilmesi... Beş cümle üzerinde anlaşamayan beş partinin lideri uzlaştırıldılar ve adayımız Ahmet Necdet Sezer dedirttirildiler. Sezerin AK Partinin ilk yıllarında ne türlü fonksiyon icra ettiğini hepiniz gördünüz. Çok şükür bu millet ilk sefer cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye demokrasi yolunda büyük bir adım daha atmış olacak."
    
     -"Sadece güvenlik tedbirleriyle çözülmesi imkansızdır"-
    
     PKKnın 12 Eylül öncesi sol fraksiyonlu küçük bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     "12 Eylülün Diyarbakır Cezaevi, PKKnın ana rahmi olmuş, PKK diye kocaman bir çocuk bazı kamu görevlilerinin de yanlış politikalarıyla karşımıza çıkmış. Yetmedi, uluslararası güçler desteklemiş. Hiçbir terör örgütü tek başına terör yapamaz, arkasında büyük güçler vardır. Bir taraftan uluslararası güçler terör örgütünü desteklerken diğer taraftan devlet adına terörü bitirdiklerini zannedenler terör örgütünün toplumsal desteğini sağladı. Köyleri yaktılar, insanlara dışkı yedirdiler, işkence yaptılar. Adeta insanlara zorunlu istikamet olarak PKKnın kucağını gösterdiler."
     Çözüm sürecine değinen Kurtulmuş, "Siyasal akıl, bu işi barış ve kardeşlik çerçevesinde çözmeyi gerektirir. Bunun sadece güvenlik tedbirleriyle çözülmesi imkansızdır. Biz Allah rızası için bu işi çözmek zorundayız. Herkesi memnun etmekten çok toplumun genel çoğunluğunun memnuniyeti önemlidir. Endişesi olanları da dikkatle dinleriz. Onlardan da çözüm yolu isteriz" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Kurtulmuşa bakır işlemeli sürahi hediye etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER