AK Parti Karabük Milletvekili Kahveci:

AK Parti Karabük Milletvekili Kahveci: -Karabükü, her şeyini tamamlamış, gelişmiş iller arasında yani birinci ve ikinci derecede görmek istiyoruz. Hedefimiz birinci bölgede yer almak, neden gelişmemiş iller kategorisine girelim ki


KARABÜK (A.A) - AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, yeni teşvik bölgelerine göre Karabükün gelişmiş il olarak üçüncü bölgede yer almasına yönelik yapılan eleştiriler ile ilgili, Karabükü her şeyini tamamlamış, gelişmiş iller arasında yani birinci ve ikinci derecede görmek istiyoruz. Hedefimiz birinci bölgede yer almak, neden gelişmemiş illerin yer aldığı iller kategorisine girelim ki dedi.
     Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede yeni teşvik sisteminin 6 bölgeye ayrıldığını ve 16 kriter üzerinden bölgelerin oluşturulduğunu, illerinin ise üçüncü bölgede yer aldığını söyledi.
     Bölgelerin, milli gelirden alınan pay, nüfus yoğunluğu, eğitim, sağlık ve diğer kriterlerin göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu belirten Kahveci, Demek ki Karabük gelişmiş bir il, Türkiyede orta ölçekli şehirler arasında. Bu yüzden Karabük üçüncü bölgede diye üzülmeye gerek yok. Takdir edilecek bir durum. Bu Karabükün hızlı bir şekilde basamak atladığını gösterir. Demek ki artık Karabük birçok sorunu çözülmüş. Karabük keşke dördüncü ve beşinci bölgede olsaydı, bazı yatırımlar gelseydi demek negatif bir yaklaşım olabilir. Karabükü her şeyini tamamlamış, gelişmiş iller arasında yani birinci ve ikinci derecede görmek istiyoruz. Hedefimiz birinci bölgede yer almak, neden gelişmemiş iller kategorisine girelim ki. Yeni teşvik paketi siyaset gözetilmeksizin tarafsız olarak hazırlandı. Üçüncü bölgede olmamız kötü bir sonuç getirmeyecek diye konuştu.
     (AOL-NER)
<< Önceki Haber AK Parti Karabük Milletvekili Kahveci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER