AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay:

AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Ekerden, Kütahya için çok büyük önemi olan Organize Hayvancılık Bölgesi projesine destek istedik


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Ekerden, Kütahya için çok büyük önemi olan Organize Hayvancılık Bölgesi projesine destek istediklerini bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş ve Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (Hay-Koop) Başkanı Yusuf Çalışkan ile Ekeri makamında ziyaret ettiklerini belirtti.
     Ziyarette, başta Çavdarhisar ilçesinde kurulması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi olmak üzere süt tüketimini teşvikle ilgili proje ve meslek örgütlerinin taleplerini ilettiklerini duyuran Kinay, şunları kaydetti:
     Bitkisel Üretim Genel Müdür Vekili Mevlüt Gümüş, Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca, Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Dr. Gürsel Küsek ve Bakan Danışmanlığından Mühendis Oktay Karatayın da hazır bulunduğu toplantı çok verimli geçti. Türkiyede Organize Hayvancılık Bölgesi hususu henüz Organize Sanayi Bölgelerine göre çok yeni bir konudur. Yakın zamana kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından takip edilen Organize Hayvancılık Bölgeleri, şu anda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Bakanlıklar arası geçiş henüz yapıldığından ödenekle alakalı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından devredilen 9 milyon liralık ödenek bulunmakta ve 2014 yılında Türkiye için yeterli olmayan bu tutarın artırılması planlanmaktadır. Bu konuda AK Parti iktidarı olarak gereken tüm gayreti göstereceğiz ve Türkiyenin her alanda olduğu gibi hayvancılık alanında da çiftçisi, üreticisi, tüketicisiyle hak ettiği seviyeye ulaşacağına inanıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Ekerden, Kütahya için çok büyük önemi olan Organize Hayvancılık Bölgesi projesine destek istedik. Diğer taraftan Okul Sütü projesi kapsamında öğrencilere sütü nasıl sevdirebileceğimiz hususunda yapılan çalışmaları kendisine sunduk.
     Kinay, Ekeri Kütahyaya davet ettiklerini ve ona Kütahya çinisi hediye ettiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER