AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Tayyar: "En son faili meçhul cinayet, AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılının sonunda Necip Hablemitoğlu cinayetidir. O tarihten sonra AK Partinin kararlı mücadelesi sonucunda, failler


ERZURUM (A.A) - AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "En son faili meçhul cinayet, AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılının sonunda Necip Hablemitoğlu cinayetidir. O tarihten sonra AK Partinin kararlı mücadelesi sonucunda failler yakalandığı için, bu cinayetler üzerinden senaryolar üretmeleri artık imkansız hale geldi" dedi.
     Tayyar, Xanadu Otelde düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 5. Bölge Toplantısında "Darbeler ve Demokrasi" konulu konuşma yaptı.
     AK Partinin 2002 yılında iktidara geldiği zaman, 2001 ekonomik krizinden henüz çıkmış bir Türkiye ile karşılaştığını belirten Tayyar, ABD ve Irak arasında yaşanan sorun, Kıbrıs meselesiyle gündemde olan Annan Planı ve terör probleminin AK Partinin önündeki büyük engeller olduğunu belirtti.
     Tayyar, AK Parti iktidara geldiği zaman, 2002 yılı sonunda şehit sayısının 7 olduğunu dile getirerek, "Bu şehit sayısı üzerinden AK Partiye yönelik çok yoğun kampanya yürüttüler. Fakat bilinmeyen, anlatılmayan ya da toplumun bilmemesi gerektiğini düşündükleri işin bir başka gerçeği var. Abdullah Öcalan Türkiyeye Amerikanın bir emaneti olarak gelmişti. Paketleyip Türkiyeye gönderdikleri zaman dediler ki; Biz bunu size teslim edeceğiz ama siz asmayacaksınız O dönem ABD bir denklem kuruyor ve buna göre Barzani ve Talabaninin önünü açmak gerekiyordu, PKK ciddi bir tehditti" dedi.
     Abdullah Öcalanın teslim edildiği 1999 yılında şehit sayısının 236 olduğunu, 2000 yılında şehit sayısının 29a, 2001 yılında ise 20ye düştüğünü ifade eden Tayyar, o dönemde koalisyon ortaklarının bu tabloyu "terörü sıfırlamak" olarak yorumladığını söyledi.
     Öcalanın idam korkusuyla terörü minimize ettiğini anlatan Tayyar, "7 Ocak 2000 tarihinde imzalanan protokolle, Abdullah Öcalanın idamını ertelediler. 2 yıl sonra Türk Ceza Kanununda idam cezasının kaldırılmasına ilişkin düzenleme yapıldı. Öcalanın asılma ihtimali ortadan kalktıktan sonra PKK terörü yeniden yavaş yavaş azmaya başladı ve 2003 yılında şehit sayımız bir anda 75e çıktı. Bir yıl sonra 100ün üzerine çıktı ve arttı" diye konuştu.
     Tayyar, bu durumun Öcalanın idam süreciyle ilgili olarak PKKnın izlediği strateji olduğunu vurguladı.
     AK Partinin iktidara geldiği ilk günden itibaren, darbe planlarıyla, karanlık eylemlerle yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Tayyar, şunları kaydetti:
     "Siyasi amaçla işlenmiş bugün Türkiyede tek bir faili meçhul cinayet yoktur. En son faili meçhul cinayet AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılının sonunda Necip Hablemitoğlu cinayetidir. O tarihten sonra AK Partinin kararlı mücadelesi sonucunda failler yakalandığı için bu cinayetler üzerinden senaryolar üretmeleri artık imkansız hale geldi."
    
     -Vecdi Gönül-
    
     Eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül ise, "Dışa Bağımlıktan Kurtuluş Yolunda Savunma Sanayi" konulu konuşmasında, dünya üzerinde 20 kadar çatışma bölgesi olduğunu, bunun yarısının da Türkiyenin etrafında yaşandığını söyledi.
     Türkiyenin kendi topraklarını korumak için silahlanmak zorunda olduğunu vurgulayan Gönül, "Bugüne kadar Türkiye silahlarını hep hazır aldı. Hükümetimiz döneminde savunma sanayi ürünlerine önem verildi. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Onun için bunu harp sanayi olarak değil, savunma sanayi olarak düşünün. Çevremizdeki ülkeler devamlı silahlanıyor" diye konuştu.
     AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiyenin dış politikasıyla ilgili sunum yaptı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER