Aksarayda Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi başlayacak

Aksarayda Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi başlayacak


AKSARAY (A.A) - Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin Adıyaman, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Trabzon ve Aksarayın yer aldığı 12 pilot ilde başlatılması kararlaştırıldı.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri ve Projeden sorumlu gençlik liderinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Aksaraya dönen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Gençlik Merkezi Müdürü Gürhan Akkurt ve Gençlik Lideri Mehmet Şahin ile birlikte Aksaray KOSGEB Müdürü Hakan Koçakı makamında ziyaret ederek, konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
     Arısoy, bakanlığın kendi işini kurmak isteyen girişimci gençleri bilinçlendirerek iş kurmalarını, kurdukları işi sürdürebilir hale getirmelerini hedefleyen bir eğitim fırsatı sunduğunu söyledi.
     Kendilerinin de genç girişimcileri desteklemek amacıyla Bakanlık ve KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde Aksarayda çalışmalara başladıklarını ifade eden Arısoy, Türkiyede 12 pilot il arasında Aksaray da yer alıyor. Bu illerin tamamı büyükşehir, bu illerin arasında Aksarayın yer alması burada bulunan genç girişimci kardeşlerimiz adına önemli bir fırsat. 18-29 yaş grubundaki gençlerin başvuracağı Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi kademeli olarak 90 kişiye verilecek dedi.
     Arısoy, uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi başvurularının Gençlik Merkezine yapılacağını belirterek, eğitimlerin tarihlerinin daha sonra il müdürlüğünün internet sitesinden duyurulacağını, eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksarayda Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER