KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatun: -Kocaelide sanayi bölgesi olması nedeniyle kanser riskinin artması söz konusu ama kanser vakalarında artma var söylemini dikkatli şekilde amaliz etmemiz gerekir


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, Kocaelide sanayi bölgesi olması nedeniyle kanser riskinin artması söz konusu ama korkutucu bir şekilde kanser vakalarında artma var söylemini dikkatli şekilde amaliz etmemiz gerekir dedi.
     Hatun, fakültede düzenlediği basın toplantısında 114ü profesör, 73ü doçent ve 42si yardımcı doçent, bin 625 personelle hizmet verdiklerini belirterek, fakültede bin 179 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.
     Kocaelide sanayi bölgesi olması nedeniyle kanser riskinin artması söz konusu ama korkutucu bir şekilde kanser vakalarında artma var söylemini dikkatli şekilde amaliz etmemiz gerekir diyen Hatun, şöyle devam etti:
     Bölgede sanayi kuruluşlarının yanı sıra, kentin ortasından iki yolun geçmesi bu riski artırıyor ama bunun rakamlara ne kadar yansıdığının tartışılması gerekir. Bu tür hastalıkları tek nedene bağlayıp, onu çok öne çıkardığınız zaman, bazen hatalı değerlendirmeler yapabiliyoruz. Fakültemizde yeni birimlerin kurulması için sanayicilerden katkı bekliyoruz.
     Kocaeli ve çevre illerden gelen hastalara sağlıklı şekilde hitap edebilmemiz için yeni üniteler açmak ya da kapasitelerini artırmak gerekiyor. Bu da çok masraflı bir iş ve fakültemize de maddi külfet getiriyor. Tıp fakülteleri bir kentin itibarıdır, bu itibarı artırmak o şehrin ve sanayi kuruluşlarının görevidir.
     Hatun, KOÜ Tıp Fakültesinin donanımı ve hizmetleriyle Türkiyenin en iyi fakültelerinden biri olduğunu ifade ederek, Bu kapsamda meslek hastalıkları ünitesi açmak için hazırlıklarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Bunun gerçekleştirilmesi için yapmak istediklerimizden ziyade, işverenin gönüllü olması gerekiyor şeklinde konuştu.
     Hatun, daha sonra öğretim üyeleriyle gazetecilere fakülte hastanesini gezdirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER