AKUTun ileri düzey arama kurtarma eğitimi

AKUTun ileri düzey arama kurtarma eğitimi Olimposta başladı -Arama kurtarma eğitimine AKUTun yanı sıra AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye biriminden yaklaşık 120 kişi katılıyor (Fotoğraflı-Gö


ANTALYA (A.A) - AKUTun, ileri arama kurtarma eğitimi Kumlucaya bağlı Olimpos mevkisinde başladı.
     AKUT öncülüğünde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye biriminden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ileri düzey arama kurtarma eğitimi dört gün sürecek.
     Eğitimin sonunda yapılacak değerlendirmede başarılı olan katılımcılar, kendi bölgelerinde arama kurtarma eğitimi verebilecek.
     AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, AKUT olarak ileri düzey arama kurtarma eğitim kampının dört gün sereceğini bildirdi.
     Eğitimlerde dağda mahsur kalanların ve uçuruma yuvarlananların kurtarılması gibi konularda katılımcılar bilgilendiriliyor.
     Arama kurtarma eğitim kampının ardından yapılacak değerlendirmede, başarılı olanların kendi bölgelerinde eğitim verebileceklerini vurgulayan Sevgül, Arama kurtarma eğitimlerindeki amaç Türkiyede temel ve teknik dağ arama kurtarma eğitmenleri yetiştirmek. Türkiyenin coğrafyası dağlık bir alan. Bundan dolayı arama kurtarma bilen insanların varlığı çok önemli dedi.
     Eğitimin AKUTun kapsamlı şekilde yaptığı üçüncü eğitim olduğunu anlatan Sevgül, şunları söyledi:
     Daha önce temel düzeyde eğitimler gerçekleştirmiştik. Buradaki eğitimler ileri düzeydeki eğitimler, bu eğitimdeki amacımız teknik dağ arama kurtarma konusunda eğitmenler yetiştirmek. Arama kurtarma personellerinin kendi bölgelerindeki personellere arama kurtarma eğitimi verebilmelerini sağlamak. Ayrıca yapacağımız eğitimlere ortak standardı da yakalamak istiyoruz. Çünkü ortak yapacağımız bir arama kurtarmada aynı pratiği yakalayabilmek çok önemli.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKUTun ileri düzey arama kurtarma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER