Ali Urasın vefatı

Ali Urasın vefatı -UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komite Üyesi Şenes Erzik: -Ali Uras her şeyden önce gerçek bir sportmendi


İSTANBUL (A.A) - UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Semih Haznedaroğlu ve eski milli basketbolculardan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal Poyrazoğlu, Eski Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü başkanlarından Prof. Dr. Ali Urasın vefatı nedeniyle açıklamalarda bulundular.
     TBFnin internet sitesine açıklamalarda bulunan isimlerden UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komite Üyesi Şenes Erzik, hayatını kaybeden Prof. Dr. Ali Urasın çok değerli bir spor adamı olduğunu söyledi.
     Bir dönem TFF Başkanlığı da yapan Erzik, merhum Ali Uras ile beraber görev yaptıklarını ifade ederek, Ali ağabey gerçekten çok büyük bir başkandı. Ali Uras her şeyden önce gerçek bir sportmendi. Hayatındaki her konuda, sadece sporda değil, sportmenliği ön plana çıkartan bir kişiydi. Çok dürüst bir insandı. Düşüncelerini bıkmadan usanmadan bizlere söylerdi. Düşüncelerini bizlerle esirgemeden paylaşırdı şeklinde konuştu.
     Ali Urastan çok şey öğrendiklerini de dile getiren Erzik, Ali Urası öncelikle çok sayardık. Bu yüzden de çok severdik. Ondan çok şey öğrendim. Galatasaray Başkanlığına geldiğinde bir akşam Turgut Atakol beni de çağırdı. O zaman, başkanlığa seçildiğini bilmiyordum. Daha sonra Olimpiyat Komitesinde bana teklif yaptı ve birlikte çalışmaya başladık. Onu tanıdıktan sonra yanından hiç ayrılmadım. Bir yıl birlikte çalıştık. Çok saydım, çok sevdim, çok inandım. Çok değerli bir spor adamını kaybettik. Hekimlik tarafı ayrı, basketbol kariyeri ayrı. Her konuda çok başarılı bir spor adamıydı. Keşke, Ali ağabey diyebileceğimiz insanların sayısı çok daha fazla olsa ve bizlere ders verecek şekilde yanımızda olsalar. Tüm spor camiasının başı sağolsun. Allah sevenlerine ve yakınlarına sabır versin ifadelerini kullandı.
    
     -Haznedaroğlu: Ali Uras hep hatırlanacak-
    
     Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Semih Haznedaroğlu da TBFnin internet sitesine yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Ali Urasın her zaman hatırlanacağını vurguladı.
     Urasın başkanlık yaptığı dönemde yönetim kurulunda kendisinin de yer aldığını belirten Haznedaroğlu, Hem sporcu, hem idareci, hem de doktor olarak kulübümüze çok büyük hizmetler verdi. Kendi dönemindeki bütün Galatasaraylı sporcularda emeği vardır. Kendisi çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Her zaman hatırlanacağından ve hatıralarda hep önemli bir yeri olacağından eminim diye konuştu.
    
     -Poyrazoğlu: Büyük bir ilim ve spor adamını kaybettik-
    
     Eski milli basketbolculardan TBF Eğitim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal Poyrazoğlu ise tanıyan herkesin Ali Urasa hayranlık duyduğunu aktardı.
     Poyrazoğlu, TBFnin internet sitesine yaptığı açıklamada, Büyük bir ilim ve spor adamını kaybettik. Ali Uras, büyük bir cerrah ve insandı. Herkesin hayranlık duyduğu birisiydi. Basketbola, futbola ve Galatasaray Spor Kulübüne çok büyük hizmetler verdi. Üzüntülüyüz. Allah taksiratını affetsin. Başımız sağolsun şeklinde konuştu.
     (ES-MFD-KAF)
<< Önceki Haber Ali Urasın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER