Amasyanın vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Amasyanın vergi rekortmenleri ödüllendirildi


AMASYA (A.A) - Amasyada 2011 yılı vergilendirme döneminde Kurumlar ve Gelir Vergisinde ilk 5e giren firma ve kişiler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.
     Emin Efendi Konağında düzenlenen törene, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ve kurum müdürleri katıldı.
     Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, verginin, kamu hizmetinin finansmanı için vatandaşlardan imkanları çerçevesinde talep edilen anayasal ödev ve yükümlülük olduğunu ve verginin en önemli vatandaşlık görevlerinin başında geldiğini söyledi.
     Erarslan ise vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Tüm vergi rekortmenlerini kutluyorum, emeği geçen gerçek aktörlere, üreticilere ve aynı zamanda çalışanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. İnsanlık tarihinde rastlanan ilk vergi ödemeleri, fertlerin emeği ile iştirak şeklinde sosyal yaşamdan doğan genel ihtiyaçların giderilmesi şeklinde kendini göstermektedir. Bu safhada insanlar henüz mal mülk sahibi olamamış ve yegane serveti emek gücüydü. Osmanlı topraklarında ilk vergi uygulaması ise Osman Gazi zamanında başlatılmıştır. Osman Gazi konu ile ilgili fermanında Her kim pazarda satış yapıp para kazanırsa bunun iki akçasını versin satamazsa hiçbir şey vermesin demiştir.
     Kurumlar Vergisi listesinde ilk 5e giren kurumların, şu şekilde olduğu bildirildi: İl Özel İdaresi Eski Çeltek Kömür İşletmesi, Teksin Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Birsan Birlik Gıda Tic. AŞ, Özkar İnşaat Nakliyat Tekstil Turizm AŞ, Özen Hafriyat Kum Nakliyat İnşaat Mermer Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi.
     Gelir Vergisinde ise şu isimler ilk 5e girdi: İbrahim Atay, Mehmet İlhan Atay, Kenan Güripek, Mehmet Engin Çelebi ve Hüseyin Kurşun.
     Kurumlar Vergisi listesinde ilk 5e giren kurum temsilcilerine ödülleri Vali Öz, bireysel vergi listesindeki ilk 5e giren kişilere ise ödülleri Tuğgeneral Yıldızdan tarafından verildi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasyanın vergi rekortmenleri ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER