Amerikalı Osteopathic Tıp Doktoru, SÜ Selçuk

Amerikalı Osteopathic Tıp Doktoru, SÜ Selçuk Tıp Fakültesinde konferans verdi


KONYA (A.A) - Michigan State Üniversitesi Osteopathic Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. William Cunningham, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesinde konferans verdi.
     Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Başhekimlik Toplantı Salonunda düzenlenen konferansta, fakülte bünyesinde düzenledikleri etkinliklerle yurt içi ve yurt dışından akademisyenleri akademisyen ve öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.
     Alanında uzman doktorları öğrencilerle buluşturarak onlara yeni ufuklar açtıklarını ifade eden Sarı, etkinliklerle öğretim üyelerine de alanında uzman kişilerin tecrübe ve bilgilerinden faydalanma fırsatı sunduklarını ifade etti.
     Michigan State Üniversitesi Osteopathic Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. William Cunningham ise osteopathic alanında tıp öğrencilerine verdikleri eğitimi ve bu alanda uyguladıkları tedavi yöntemlerini anlattı.
     Cunningham, osteopathic alanında eğitim vermek ve bu alanda uygulanan tedavi yöntemlerini öğrenmek için üst ihtisas yaptığını belirterek, Osteopathic tıp, Amerikada bu alana ilgi duyan tıp doktorlarına verilen bir eğitimdir. Ben de bu unvanı almak ve uygulamacı olmak için eğitim aldım. Osteopathic alternatif bir medikal uygulamadır. Vücudun yapısı ile fonksiyonu arasındaki ilişki üzerinde durur. Manuel ve manipülasyona dayanan bir tedavi yöntemidir diye konuştu.
     Cunningham, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyen ve öğrencilerine yönelik işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.
     Konferans sırasında 2 kişi üzerinde yaptıkları tedavi yöntemini anlatan Cunningham, akademisyen ve öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
     Konferans sonunda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sarı, Cunninghama çini tabak ve tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Amerikalı Osteopathic Tıp Doktoru, SÜ Selçuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER