Ampute futbolunun en küçüğü Milli Takımı

Ampute futbolunun en küçüğü Milli Takımı hedefliyor -Türkiye Ampute Futbol Süper Liginde mücadele eden en küçük futbolcu 11 yaşındaki Muhittin Kurt, kendinden 20 yaş büyük rakiplerine karşı gelecek vadeden futboluyla dikkati çekiyor


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Türkiye Ampute Futbol Süper Liginde mücadele eden Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımının 11 yaşındaki oyuncusu Muhittin Kurt, ligin yaşı en küçük futbolcusu. Gelecekte Milli Takıma seçilmeyi hedefleyen Muhittin Kurt, kendisi gibi engelli çocuklara ampute futboluyla ilgilenmelerini tavsiye ediyor.
     Antalyada yaşayan, sağ bacağı doğuştan diğerine göre daha kısa olan Muhittin Kurt, protezini yaptırmak üzere gittiği işletmede ampute futboluyla ilgilenen bir sporcuyla tanıştı. Muhittin Kurt, bu sporcunun önerisiyle Türkiye Ampute Futbol Süper Liginde mücadele eden Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımının antrenmanlarına katılmaya karar verdi. Önceleri kanedyen (koltuk değneği) kullanmakta zorlanan Muhittin Kurt, zamanla kendini geliştirerek, kendisinden en az 20 yaş büyük takım arkadaşlarıyla maçlara çıkmaya ve zorlu rakipleriyle mücadele etmeye başladı.
     Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Muhittin Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu spora başlamadan önce proteziyle mahallede futbol oynadığını anlattı. Ampute futbolunun oldukça zor bir spor dalı olduğuna işaret eden Kurt, buna rağmen çok çalıştığını ve hocalarının kendisini beğendiğini dile getirdi.
     Gelecekte Türkiye Ampute Milli Takımına seçilmeyi hedeflediğini belirten Kurt, Engelli tüm çocuklara bu sporu öneriyorum dedi.
    
     -Engelini aşmasında etkili oldu-
    
     Muhittin Kurtu, yaşı küçük olduğu için Zeytinköydeki 100. Yıl Tesislerine annesi Sevilay Kurt getirip götürüyor. Oğlunun maç programına göre haftada 3-4 gün antrenman yaptığına değinen Sevilay Kurt, Muhittinin deplasman maçlarına ise babasıyla gittiğini anlattı.
     Sevilay Kurt, daha önce ampute futbolunun ne olduğunu bilmediklerini, oğlunun zamanla bu sporu çok sevdiğini belirterek, Başta, (Gidelim bir bakalım, beğenirsen devam edersin oğlum) dedim. Bir, iki kere geldik. Sonra çok sevdi. Şimdi onu getirirken, (Hadi anne geç kalıyoruz) diye beni sıkıştırıyor diye konuştu.
     Oğlunun ampute futboluyla ilgilenmeye başlamadan önce çok çekingen olduğunu anlatan Sevilay Kurt, Muhittinin daha önce protezi olduğunun bilinmesini istemediği için şort giymediğini, ancak şimdi rahatlıkla şort giyerek, kanedyenler yardımıyla koştuğunu ifade etti.
     Muhittinin engelli diğer bireyleri görünce kendisine güveninin de arttığının altını çizen Kurt, Bu spor engelini aşması açısından çok etkili oldu. İleride daha da aşacak ve daha da iyi olacak diye konuştu.
    
     -Öyle bir gol kaçırdı ki...-
    
     Kendisi de bedensel engelli olan Antalya Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Ramazan Altuğ ise ligdeki futbolcuların yaş ortalamasının 35 olduğuna dikkati çekti. Ampute futboluna genç oyuncular kazandırmayı hedeflediklerine değinen Altuğ, küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayacak engelli gençlerin, geleceğin Milli Takımını oluşturacaklarına işaret etti.
     Ramazan Altuğ, genç oyuncuların önünü açmak istediklerini belirterek, Arkadaşlarımız bu basamağa çıkıp, ampute futbolu sayesinde hayatlarını kurtaracaklar dedi.
     Altuğ, takımlarında oynayan 11 yaşındaki Muhittinin gelecekte büyük başarılar kazanacağına inandığını dile getirdi. Yaşı küçük olduğu için pozisyonlarda Muhittini koruduklarını, aynı zamanda rakip takım oyuncularının da Muhittine hassasiyetle yaklaştığını vurgulayan Altuğ, Geçen maçta 2-3 metreden bir pozisyon kaçırdı, eğer o pozisyon gol olsaydı, ampute futbolunun gol atan en küçük sporcusu olacaktı diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ampute futbolunun en küçüğü Milli Takımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER