Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı Tarhan seçim çalışmasını Tarsus'ta başlattı

Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı Tarhan seçim çalışmasını Tarsus'ta başlattı

Yaklaşık 2.5 ay önce kurulan Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, seçim startını memleketi Tarsus'tan yaptı. Anne ve babasını ziyaret ederek ellerini öpen Tarhan, ardından parti otobüsü üzerinden, bir grup partiliye hitaben konuşma yaptı. Emine Ülker Tarhan konuşmasında, "Bu topraklardan yıllar önce, yine annemin babamın elini öperek Ankara'ya uğurlamışlardı. Memleketin dört bir tarafını, tozlu yollarını dolaştım. Bugün yine, yeni bir başlangıç için baba ocağına geldim. Onlardan sadece helallik değil, sadece hayır duası değil, Cumhuriyetin bir önceki kuşağına, saf, temiz kuşağına bir söz vermek için buraya geldim. Cumhuriyeti asla teslim etmeyeceğiz, onun sözünü vermek için buraya geldim" dedi.

"Partimizi kurduğumuzda bizlere 'yapamazsınız, yetiştiremezsiniz; seçimlere katılamazsınız' demişlerdi. Bugün hepsini mahcup ettik. Seçimlere katılacağız. Anadolu'nun, Trakya'nın her bir tarafına gideceğiz" diye konuşan Tarhan, "Anadolu'nun dört bir tarafına günebakan tohumlarını serpeceğiz. Günebakan çiçeklerini ne zaman toplayacağız biliyor musunuz? Haziran'da hep birlikte toplayacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin olağanüstü günler yaşadığını ve gelinen noktada siyasetin sıkıştığını kaydeden Tarhan, "İktidar öyle olağanüstü şeyler yapıyor ki, maalesef ülkenin bölünmesinden söz ediliyor. Sınırlarımızda savaş tehlikesi var. Sınırlarımız ötesinde küçük kız çocukları köle pazarlarında satılıyor" diye konuştu.

Emine Ülker Tarhan, "Ben gençlerle toplantılar yaptığımızda, onlara şu soruyu sormuştum; 'Issız bir adaya gittiğinizde yanınızda olmasını istemeyeceğiniz 3 şey nedir?' diye. Onlardan aldığım cevap '1.si Recep, 2. Tayyip ve 3.sü de Erdoğan' cevabı oldu! Herkesin oturduğu bir zamanda, biz bu yolda yürümeye karar verdik. Unutmamak gerekir ki, yürümeyenler, oturanlar ayaklarına bağlanan zincirleri fark edemezler. Ben, Cumhuriyeti teslim etmek istemeyen herkesin bizimle olacağına inanıyorum. Bu toprakların gençleri, kadınları her zaman sahip çıkmış ve bir şeyler yapmıştır. Bugün biz de bu düşünceyle hareket ederek çalışıyoruz. Bugünden sonra hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır. Bu satıh ise bütün Anadolu'dur, bütün Trakya'dır" dedi.

Eski partisi CHP'ye de eleştiri getiren Tarhan, "CHP'de Atatürk ruhu kalmadı. O ruh gitmiş, sadece adı kalmıştı. O direniş ruhu nerede biliyor musunuz arkadaşlar? Bizlerin yüreğinde. Çankaya'dan sökülüp, Beştepe'ye takılan Cumhurbaşkanlığı ait olduğu yere yerleştirilecek. Bunu biz yapacağız" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı Tarhan seçim çalışmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER