ANGİAD 3. Markalar Zirvesi

ANGİAD 3. Markalar Zirvesi -ASO Başkanı Özdebir: -(S&Pnin Türkiyenin notunu artırması) Daha fazlasını bekliyoruz, çünkü daha fazlasını Türkiye hak ediyor


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, S&Pnin Türkiyenin notunu artırmasına ilişkin, Daha fazlasını bekliyoruz, çünkü daha fazlasını Türkiye hak ediyor dedi.
     Ankara Genç İş Adamları Derneğinin (ANGİAD) düzenlediği 3. Markalar Zirvesinin açılışında konuşan Özdebir, S&Pnin Türkiyenin kredi notunu artırmasına ilişkin S&P daha önce haksız yere indirdiği notu artırmış oldu. Daha fazlasını bekliyoruz çünkü daha fazlasını Türkiye hak ediyor. Bizim notumuzu indirdikten birkaç ay sonra Yunanistanın notunu 6 puan birden artırmışlardı dedi.
     Büyüme rakamlarına değinen Özdebir, Türkiyenin frene basmasının büyümeyi olumsuz etkilediğini, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve ihracatçıların gayretiyle büyümenin pozitif yönlü olmasının sağlandığını dile getirdi.
     Markanın tüketiciye verdiği güven nedeniyle tercih edildiğine dikkati çeken Özdebir, markanın ürüne ve işletmeye değer kattığını belirtti. Türkiyenin markalaşma konusunda yapması gereken çok şey olduğunu ifade eden Özdebir, markalaşma yolunda sağlanacak başarıların ihracatı da olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.
     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de marka olmanın önemine işaret ederek, gerçekleştirilen bu zirvenin Ankaranın markalaşmasına da önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
     ANGİAD Başkanı Abdullah Değer de Ankaranın ekonomik, sosyal kalkınması ve marka değerinin artırılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
     Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Ankarada marka olmanın farklı bir önemi ve manevi bir değeri olduğunu, ANGİADın bu konuda önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.
     Girişimciliğe yönelik teşviklerin markalaşma yolunda önemli bir olanak sağladığına vurgu yapan Yücelen, girişimciliğin önündeki engellerin kaldırılmasının ülkenin geleceği için önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.
    
     -Türkiyenin imajına katkı sağladık-
    
     Zirve kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Turkish Petroleum International Company (TPIC) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Cansız, TPICin faaliyet alanları hakkında bilgiler vererek, TPICin marka özelliklerinin önümüzdeki dönemde daha aktif bir şekilde öne çıkacağını söyledi.
     Şirketin Irak ile yapılan gıda karşılığı petrol ürünleri ticareti konusunda Türkiye adına çok önemli roller üstlendiğine dikkati çeken Cansız, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz dönemlerde Libyada çok ciddi karışıklıklar oldu. Kaddafinin hayatta olduğu dönemde çok riskli bir ortamda alınan kararlar üzerine muhaliflere yaklaşık 30 bin tonluk motorini büyük risk alarak ve hızlı karar vererek aktaran bir şirket olduk. Bunun neticesinde ne oldu- Ülkemizin imajının o bölgede artmasına büyük bir katkı sağladık.
     Cansız, önümüzdeki dönemde çeşitli ülkelerde önemli faaliyetler göstermeyi planladıklarını ifade etti.
     Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen ise Türkiyedeki tarım sektörü ve çözüm sürecine değinerek, Açılımdan sonra Doğu Anadoludaki tarım alanlarının ülke ekonomisine kazandırılacağını düşünüyoruz dedi.
     Özmen, petrolü olmayan ülkelerin artık tarımsal yakıt üretme yoluna gittiğine işaret ederek, Türkiyede kullanılan petrolde de bu yakıt türünün katılmaya başlandığını, ileride tarımsal yakıt oranının artmasını beklediklerini dile getirdi.
     Havelsan AŞ Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri Grup Başkanı Murat Saral da başlangıçta sadece Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet verirken bugün yerli ve yabancı onlarca müşterileri olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır - Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber ANGİAD 3. Markalar Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER