Ankara Kalkınma Ajansı eğitimlere devam ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı eğitimlere devam ediyor -Ankara Kalkınma Ajansı ile Nallıhan Kaymakamlığı arasında Tarıma Dayalı Sanayi Altyapısı Kurulması Eğitimi projesi sözleşmesi imzalandı


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Nallıhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Tarıma Dayalı Sanayi Altyapısı Kurulması Eğitimi Projesi sözleşmesi imzalandı.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında proje ofisinde görevli, bu tesislerin kurulmasında ve işletilmesinde aktif görev alacak kişilere kişi başı 48 saat eğitim verilecek. Toplamda 960 saati bulacak olan eğitimler sonunda, Tarıma Dayalı Sanayi Altyapısının Kurulması çalışmaları da yürütülecek.
     Açıklamada, Nallıhan ilçesinin proje oluşturma ve yürütme konusunda büyük bir aşama kaydettiğini belirten Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, proje ile verilecek eğitimler sayesinde kırsal kalkınma alanında daha kalifiye bir iş gücü oluşmasına katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
     Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak da yapılacak eğitim çalışmaları sonucunda tesislerin artan karlılıkla birlikte kapasitesinin artırılarak Nallıhan ve civarında üretilen tüm tarım ürünlerini işleyebilecek kapasiteye ulaştırılacağına dikkati çekti.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansı eğitimlere devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER