Ankara Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ankara Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı


ANKARA (A.A) - Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun başkanlığında, yatırım çalışmalarının değerlendirildiği "Ankara Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı.
     İl Genel Meclisi Toplantı Salonundaki toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yılın ilk üç ayına ilişkin faaliyetlerini içeren rapor sundu.
     Üçpınar, Büyükşehir Belediyesinin toplam proje tutarının 2 milyar 490 milyon 78 bin, 2013 yılı ödeneğinin 843 milyon 338 bin ve dönem sonuna kadar yapılan harcamanın da 281 milyon 235 bin lira olduğunu bildirdi. Hazırlanan rapora göre, Ankara Büyükşehir Belediyesinin biten proje sayısı 4, devam eden proje sayısı 49 ve başlamayan proje sayısı da 7.
     Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan da özel idare bütçesinden 495, merkezi idare bütçesinden 91 olmak üzere 586 yatırım projesi bulunduğunu söyledi.
     Ceylan, dönem sonu itibarıyla toplam proje bedellerinin 428 milyon 457 bin, toplam ödeneğin 190 milyon 641 bin ve dönem sonu harcama miktarının ise 29 milyon 173 bin lira olduğunu kaydetti.
    
     -"27 milyonluk kaynak"-
    
     Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı ise 2014-2023 arasına ait "Ankara Bölge Planı"nı anlattı ve hazırlıkları tamamlanan planın, haziran ayında Kalkınma Bakanlığına sunulacağını bildirdi.
     Teknik destek kapsamında aldıkları 96 proje başvurusundan 50sinin desteklendiğini belirten Balcı, "Teknik destek özellikle önemli çünkü kurumsal kapasitelerin oluşmasını teknik destek sayesinde sağlıyoruz" dedi.
     Balcı, geçen yıl ve kasım sonunda ilan etmiş oldukları teklif çağrısı kapsamında toplam 27 milyonluk bir kaynak ayrıldığına dikkati çekti. Bu kapsamda toplam 375 başvuru aldıklarını dile getiren Balcı, "Bunların hepsine destek oluştursak toplamda 221 milyon liralık bir kaynak gerekmekte ve bizden de talep edilen kaynak 138 milyon lira. Dolayısıyla 27 milyon liralık bir kaynak var. Süreç sonunda da 27 milyon liralık kaynak projelere ayrılmış olacak" diye konuştu.
     İlçe kaymakamlarının da katıldığı toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Koordinasyon Kurulu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Enerjisanın yetkilileri de 2013 projelerini anlattı.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankara Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER