Antakya Belediye Başkanı Savaş:

Antakya Belediye Başkanı Savaş: Antakyanın daha düzgün bir şehir olabilmesi için 45 aydır çalıştıklarını, hiçbir sızlanmadığını, imkanları da zorlayarak katkı sağlamaya çalıştık


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentin daha düzgün bir şehir olabilmesi için 45 aydır çalıştıklarını, hiçbir zaman sızlanmadığını, imkanladı da zorlayarak katkı sağlamaya gayret gösterdiklerini belirtti.
     Savaş, bir alışveriş merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, görev süreleri içeresinde kentte yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Kentin doğu, batı Antakya ve Asi nehri olmak üzere 3 bölümden oluştuğunu ifade eden Savaş, şehre küsmüş bir pozisyonda olan Asi Nehrini yaptıkları çalışmalarla adeta şehirle yeniden barıştırdıklarını söyledi.
     Asi Nehrini tekneyle gezinti yapılacak bir hale getirdiklerini vurgulayan Savaş, şöyle devam etti:
     Antakyanın kanalizasyonunun yüzde 90ı daha önce Asi Nehrine akıyordu. Önce nehrimizi temizledik. Daha sonra da bizden önce başlanan Asi Nehri peyzaj projesini revize ederek tamamladık. Şu anda Asi Nehrinin 5 kilometrelik kısmının hem ışıklandırma, hem seyir terası, hem de yeşillendirme ve yürüyüş parkuru vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Asi Nehrinin aşağısında bir set bir de iskele yaptık. Asi Nehri yaptığımız çalışmalarla tekneyle gezilecek bir vaziyete getirildi. Antakyanın daha düzgün bir şehir olabilmesi için 45 aydır çalıştıklarını, hiçbir sızlanmadığını, imkanları da zorlayarak katkı sağlamaya çalıştık.
     Doğu Antakyada bin 150 civarında tarihi ve geleneksel evin çürümeye terk edildiğini hatırlatan Savaş, Çankaya Sokakta restorasyon çalışmalarının tamamlandığını, Örnek Sokakta ise taban çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
     Doğu Antakyada tarihi yapının yanı sıra büyük bir alt yapı çalışması da yaptıklarını vurgulayan Savaş, burada kanalizasyonu olmayan 40 sokağa kanalizasyon döşendiğini belirtti.
     Batı Antakyada da diğer kurumlarla iş birliği yapılarak 9 ana caddede yağmur suyu kanalı, içme suyu şebekesi, kanalizasyon, doğalgaz çalışmalarının yanı sıra elektrik ve Telekom şebekelerinin yer altına alma işlemlerinin yapıldığını ifade eden Savaş, Bunlarla birlikte buradan Mersin mesafesi kadar olan 250 kilometrelik alt yapı çalışması gerçekleştirdik. Cumartesi pazarımızda yaptığımız çalışmalar 15 Ocakta tamamlanmış olacak. Eski Adliye binasının yerine yaptığımız otoparkın inşaatı devam ediyor. Teleferik çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yaza kadar tamamlanacak dedi.
     Kentin yeşil alan eksikliğini de tamamlamaya çalıştıklarını ve bu kapsamda 60 dönümlük yeşil alanı sıfırdan Antakyaya kazandırdıklarını belirten Savaş, 48 parkı revize ettiklerini, 48 yeni parkı hizmete açtıklarını ve verdikleri sözlerin yüzde 90ını gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Toplantıda Balıkçılar Çarşısı önünde yapılan ve alan düzenlenmesinin bir parçası olan Hoşgörü Heykelinin tahrip edildiğini belirten Savaş, Bu yüzden dini simgeleri kaldırmak zorunda kaldık. Biz hoşgörü kentiyiz. Ama maalesef bu şehirde özenle yaptığınız işler birisi tarafından bozuluyor. Yaptığımız heykelde de dini bir simge tahrip edildi. Bu tahribat yapıldığı an hangi dine mensup olursanız olun üzülürsünüz. Onu tahrip edeninde Antakyalı olduğunu sanmıyorum. Antakyayı karıştırmak isteyenlerin işi. Bizde birlik beraberliğimizin bozulmaması için tahrip edilen simgeyle birlikte hepsini kaldırdık diye konuştu.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Antakya Belediye Başkanı Savaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER