Antalyada CHPli belediye meclis üyesi AK

Antalyada CHPli belediye meclis üyesi AK Partiye geçti -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -AK Parti Ulu Önderin gösterdiği muasır çizginin peşinden koşan tek parti olarak tarihindeki yerini almıştır (Fotoğraflı-Görü


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin CHPli üyesi Remzi Sadi, AK Partiye katıldı.
     Sadinin AK Partiye geçişi dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığında tören düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, AK Partinin Antalyadaki üye sayısının 150 bine ulaştığını ifade etti. 2002 yılından bu yana AK Partinin oy oranının yüzde 21den yüzde 39a yükseldiğini anlatan Türel, daha fazla başarı için yenilenmenin gereğine işaret etti.
     Muhalefet partilerinin ise AK Partinin başarısı karşısında bazı değerlerin arkasına sığındığını kaydeden Türel, Milletimizin değerleriyle kendi politikalarını karıştırdılar. Milletimizin değerlerine kendi politikaları adına hep siyaset malzemesi olarak baktılar. Bunun son örneğini Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gördük. Cumhuriyet Bayramı bütün Türk milletinin sahip çıkması gereken bir değerdir, hiç bir zaman tek bir partinin sahip çıkması gereken değer olamaz dedi.
     AK Parti iktidarının, Türkiyenin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti değerlerine iktidara geldiği günden itibaren dört elle sarıldığını ve bu değerleri tartıştırmadığını ifade eden Türel, bazı partilerin ise bu değerleri kendi mülkiyetindeymiş gibi davrandığını ileri sürdü. Bu şekilde davranan parti mensuplarının kendilerini kandırdıklarını dile getiren Türel, Cumhuriyetçilik lafla olmaz, sözle olmaz, çalışmakla olur. Bu ülkeye, millete, şehre eser kazandırmak hizmetle olur. AK Parti Ulu Önderin gösterdiği muasır çizginin peşinden koşan tek parti olarak tarihindeki yerini almıştır diye konuştu.
     Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına alternatif program oluşturmanın bölücülük olduğunu ifade eden Türel, bu davranışın birleştirici değerlerle bağdaşmadığını kaydetti. Türel, CHP iktidarda olsaydı alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapar mıydı- AK Parti iktidarda bulunuyor diye alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapmak ne demek, Cumhuriyeti bölmek demektir dedi.
     CHPli Belediye Meclis Üyesi Remzi Sadinin AK Partiye geçişinden duyduğu mutluluğu dile getiren Türel, Remzi Sadi, siyasette bir ağır başın ifadesi olmuştur, aramıza gelmesinden dolayı partim ve şahsım adına memnuniyet duyuyorum diye konuştu.
    
     -Sorunları büyüten bir yönetimle birlikte yürüyemem-
    
     Remzi Sadi de siyasi hayatında yeni bir sayfa açtığını belirtti. Partisinden istifasının CHPnin tüzel kişiliğiyle ilişkili olmadığını anlatan Sadi, partide temsil yetkisini yürüten kişilerle uyumsuzluk yaşadığını söyledi. Sorunları büyüten bir yönetimle birlikte yürümesinin mümkün olamayacağını kaydeden Sadi, Antalyanın yerel hizmetlerde yanlış yönetildiğini, kaynaklarının israf edildiğini öne sürdü.
     CHPde Mustafa Kemal Atatürkün temel ilkeleriyle çelişen bir yapının olduğunu ileri süren Sadi, Gerçekleri klişe sözlerle gizleyerek, görünürde halkımızın bu hassasiyetlerini önemsiyor ve bu yönde mücadele ediyormuş gibi davranan bu kişilerin, hepimizin tartışılmaz ortak ülküsü olan kutsal değerlerimizi, başarısızlıklarını örtmede bir araç olarak kullanma becerileri ne yazık ki gayet güzel sahnelenebilmektedir dedi.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, bugüne kadar değişik partilerden bir çok kişinin AK Partiye geçtiğini hatırlattı. Gönlünde hizmet sevdası barındıran herkesi AK Partiye davet eden Köse, Remzi Sadiyi her yerde doğru bildiğini söyleyen, yanlışa imza atmayan bir siyasetçi olarak tanıdıklarını kaydetti.
     Cumhuriyet Bayramındaki alternatif kutlamalara da dikkati çeken Köse, bu kutlamalarla AK Partinin Cumhuriyete karşıymış, törenleri engelliyormuş gibi bir hava yaratıldığını kaydetti. Antalyada da böyle olumsuz tablo oluştuğuna işaret eden Köse, Hiç kimse AK Partililerden daha fazla cumhuriyetçi değildir. Gece gündüz durmadan, yeri geldiğinde uykusuz kalarak fedakarlık yaparak çalışan bir Başbakan var. Türkiyeyi ve Cumhuriyeti yüceltmek için çalışan bir Başbakan var. Böyle bir tablo karşısında Cumhuriyete karşı çıkıyor, kutlamaları yasaklıyor diyenin alnını karışlarız. Hiç kimse AK Partililerden, AK Partiden daha fazla cumhuriyetçi olduğunu iddia etmesin dedi.
     Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Türel, Remzi Sadiye rozetini taktı. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyada CHPli belediye meclis üyesi AK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER