Antalyada otomobilin sel sularına kapılması

Antalyada otomobilin sel sularına kapılması -AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Eciş: -Konyaaltı Belediyesi resmi imar planlarındaki yolları açmayıp, her önüne gelen yeri asfaltlamış. Derelerin ıslah çalışmalarını yapmamıştır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Ali Osman Eciş, Konyaaltı Belediyesi resmi imar planlarındaki yolları açmayıp, her önüne gelen yeri asfaltlamış. Derelerin ıslah çalışmalarını yapmamıştır dedi.
     Ali Osman Eciş, 4 kişilik bir ailenin araçlarıyla birlikte Sarısu Deresinde sel sularına kapılması ve 3,5 yaşındaki çocuklarının ölmesi olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
     Kendilerinin kesinlikle bu acıyı deşmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Eciş, Bizim amacımız, ailenin acısını paylaşmak. Onların acısını kamuoyuna yansıtmak. Bulunduğumuz noktada bin 800 hane ve yaklaşık 4 bin nüfus var. Burası merkez 15 mahalleden birisidir. İmar durumundan başlayarak buradaki vahamet, mevcut belediye ve belediye başkanı tarafından alınan imar kararlarından sonra yaşanan bir durumdur diye konuştu.
     İmar planına göre yolun, derenin diğer tarafında olması gerektiğini savunan Eciş, Konyaaltı Belediyesi resmi imar planlarındaki yolları açmayıp, her önüne gelen yeri asfaltlamış. Derelerin ıslah çalışmalarını yapmamıştır. Mevcut belediye başkanının Sizi ahlaka davet ediyorum diye açıklama yapması bizi çok üzmüştür diye konuştu.
     AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur ise göz göre göre bu felaketin yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Büyükşehir hudutları içinde yer alan derelerin ıslahı, bakımı ve güvenliği Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesine aittir. Yaşanan olayda burada hızlı akan bir su oluşmaz. Deniz seviyesinde olduğu için burada göllenme oluşur. Göllenme neticesinde de dereyle yol birbirine karışmıştır. Gelen araçta yolla derenin nerede olduğunu bilemediği için dereye düşmüştür. Bu yol imar yolu değil. Bu olayın sorumluları yöneticilerdir.
     Antalyada 14 Şubat akşamı gün şiddetli yağış nedeniyle Reyhaniye ailesi Sarısu Deresinde otomobilleriyle sele kapılmış, otomobildeki anne-baba ve bir çocuk kurtulmuş, 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye ise Sarısu Deresinde kaybolmuştu. Sel sularında sürüklenen 07 DBE 73 plakalı otomobil, kaybolduğu yerden 150 metre uzakta, bölgede arama yapan bir kepçe operatörü tarafından bulunmuştu.
     Emine Irmak Reyhaniyenin bulunması için arama çalışmaları başlatılmıştı. Yapılan arama çalışmalarının ikinci gününde Irmak Reyhaniyenin cesedi, aracın bulunduğu yerden yaklaşık 200 metre ileride dere içinde yaklaşık 1 metrelik derinlikte balçık içinde bulunmuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada otomobilin sel sularına kapılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER