Antalyada sağanak hava ulaşımını olumsuz etkiledi

Antalyada sağanak hava ulaşımını olumsuz etkiledi -ICF Airports Antalya Havalimanına sağanak ve fırtına nedeniyle 6 uçağın iniş yapamadığı bildirildi -Antalyaya sabah saatlerinden itibaren 158 kilogram yağış düştüğü kaydedildi


ANTALYA (A.A) - ICF Airports Antalya Havalimanına sağanak ve fırtına nedeniyle 6 uçağın iniş yapamadığı bildirildi.
     Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte hayatı olumsuz etkileyen sağanak ve fırtına nedeniyle Hollanda, Brüksel, Almanya, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Esenboğa havalimanlarından gelen uçakların iniş yapamadığını, bu uçakların Dalaman ile Esenboğa havalimanlarına iniş yaptıklarını söyledi.
     Yolcu uçaklarının hava durumu ile ilgili Antalya Havalimanından haber beklediklerini dile getiren Serdar, Saat 14.30 ile 16.30 arasında yoğun yağış ve görüş mesafesinin çok düşmesi nedeniyle 3ü yurt dışından olmak üzere 6 uçak iniş yapamadı. Şimdi ise bizden haber bekliyorlar dedi.
     Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ile diyalog halinde olduklarını ve hava şartları elverişli hale gelince kendilerine bilgi vereceklerini kaydeden Serdar, Antalyadan giden uçak seferlerinde ise herhangi bir ertelemenin olmadığını, şu anda inişlerin de sağlıklı bir şekilde gerçekleşebildiğini anlattı.
    
     -Kente 158 kilogram yağış düştü-
    
     Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezinden alınan bilgiye göre ise kente saat 08.00den itibaren 158 kilogram yağış düştü.
     Hava sıcaklığının 11 derece ölçüldüğü Antalyada, yağışın ve fırtınanın gece saatlerine kadar devam edeceği bildirildi. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde denizde dalga yüksekliği 5 metreye kadar yükseldi.
     Aksu ilçesi Konak Mahallesindeki evin etrafına su birikintisi olması nedeniyle 5 kişilik aile evde mahsur kaldı. Aile, itfaiye ekiplerinin botuyla kurtarıldı.
     Lara Özgürlük Bulvarı, Metin Kasapoğlu Caddesi, Aksu Pınarlı Kavşağında su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolda yer yer 30 santimetreye kadar yükselen su nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Polis ekipleri bir sorun yaşanmaması için kavşaklarda önlem aldı. Bazı vatandaşların yolda yürümekte zorluk çektikleri gözlendi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir - Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada sağanak hava ulaşımını olumsuz etkiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER