Antalyadaki Batı Çevreyolu

Antalyadaki Batı Çevreyolu -AK Parti Antalya Milletveklili Türel: -CHPli belediyelerin kavga ederek tıkadığı süreci, bakanlığımız devreye girerek planlama noktasında çözümleyecek


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalyadaki Batı Çevreyolu ile ilgili, CHPli belediyelerin kavga ederek tıkadığı süreci, bakanlığımız devreye girerek planlama noktasında çözümleyecek dedi.
     Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı İlhami Kaplanı makamında ziyaret eden Türel, Batı Çevre Yolu ile ilgili yaşanan sorunun Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesinin plan süreci ile ilgili anlaşamamasından kaynaklandığını söyledi.
     Büyükşehir Belediyesinin, Batı Çevre Yolunun açılmasına yönelik planlamayı ilk etapta yaptığını ifade eden Türel, Ancak Büyükşehir Belediyesi planın yargıda iptal edilmesi üzerine İdare Mahkemesinin gerekçelerini dikkate alarak yeniden plan yapmak yerine, kolaycılığa kaçmış ve kamulaştırma önermiştir diye konuştu.
     Yolun kamulaştırma maliyetinin 35 milyon lira olduğunu kaydeden Türel, iki belediyenin anlaşıp 35 milyonun israf olmasına engel olması gerektiğini anlattı. Buna rağmen bir anlaşma sağlanamadığını ifade eden Türel, şöyle konuştu:
     Kanunun verdiği yetkiye göre ilgili belediyelerin üzerelerine düşen sorumlulukları 3 ay içinde yerine getirmemeleri durumunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen plan yapma yetkisine sahip olmaktadır. Bu süre 4 Temmuz 2012 tarihinde doldu. Geçtiğimiz haftalarda Karayolları Bölge Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına plan yapması için müracaatta bulundu. Planlama süreci tamamlandıktan sonra, Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasında kalan muhasara bölgesindeki bin 800 metrelik yol, 6 ay içinde tamamlanır. CHPli belediyelerin kavga ederek tıkadığı süreci, bakanlığımız devreye girerek planlama noktasında çözümleyecek. 2013 sonuna kadar bu yol AK Parti iktidarının gayretleri ile Antalyalıların hizmetine sunulmuş olacak.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyadaki Batı Çevreyolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER