Antalyadaki şiddetli yağış

Antalyadaki şiddetli yağış -Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Çorabatır: -10 otelde su baskını oluştu. Otellerdeki zarar yaklaşık 15 milyon lira


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Manavgat ilçesinde 10 otelde su baskını oluştuğunu ve yaklaşık 15 milyon lira zarar meydana geldiğini söyledi.
     Antalyada iki gün etkili olan yağışın ardından Manavgat ilçesinde su basan işyeri ve otelleri temizleme çalışması devam ediyor. İşyerlerindeki suların çekilmesinin ardından vatandaşlar, kullanılamaz hale gelen eşyalarını dışarıya attı.
     Evrenseki beldesinde su basan otellerde ise otel personeli ve belediye çalışanları su tahliyesi ile temizlik çalışması yaptı. Manavgat Kaymakamlığınca oluşturulan afet komisyonu ekipleri de bölgedeki otel ve tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yaptı.
     AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, su basan otellerde yaptığı incelemede su baskınlarının altyapı eksikliğinden kaynaklandığını dile getirdi. Bölgede metrekareye 150 kilogram yağış düştüğüne dikkati çeken Çorabatır, otelleri yağış ve benzeri afetlere karşı korunaklı olarak yaptıklarını ancak altyapı eksikliği nedeniyle su baskınları oluştuğunu kaydetti.
     Bölgedeki derelerin taşması sonucu suyun oteller bölgesine yöneldiğine işaret eden Çorabatır, 10 otelde su baskını oluştu. Otellerdeki zarar yaklaşık 15 milyon lira. Türkiyeye nasıl daha fazla turist gelebilir diye düşünüyoruz. Fuarlarda tanıtım yapıyoruz ancak bu tür olaylar tanıtımları çok olumsuz yönde etkiliyor. Umarım bu altyapı sorunları çözülür dedi.
     Çorabatır, otellerdeki arşiv, muhasebe, yemekhane, depo, teknik servis gibi bölümlerin genel olarak zarar gördüğünü, bazı otellerde ise misafirlerin kaldığı odalara bile su girdiğini dile getirdi.
     Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise doğal bir afet yaşadıklarını hatırlatarak taşkınların altyapı eksikliğinden kaynaklanmadığını kaydetti. Türkiyede her afetlerin ardından belediyeleri suçlamanın bir adet haline geldiğini savunan Barut, bölgenin yapısını bildikleri için altyapı çalışmalarını fazlasıyla yaptıklarını kaydetti. Barut, Beldede iki tane dere var. Yıllardır tarih içinde taşkınlar olan bir yer. Buralardaki sıkıntıları giderdik. Maalesef yağmur çok şiddetli yağdı. Tedbirleri aldık ancak felaketi önleyemedik. Türkiyenin hiç bir yerinde hiç bir belediye bu afeti kaldıramazdı dedi.
     Barut, tek tesellilerinin herhangi bir can kaybının olmaması olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyadaki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER