Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Çaylaklık dönemini geçtim gibi. Çaylaklık, çıraklık ve kalfalık dönemi idi. Sıra ustalıkta


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, belediye başkanlığı görevinde çaylaklık dönemini geçtiğini, sıranın ustalık dönemine geldiğini söyledi.
     Akaydın, aralarında siyasetçilerin, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yer aldığı Dostlar Meclisi programına katılarak, Antalyada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin nüfusuna göre bütçesinin yetersiz olduğunu ifade eden Akaydın, imkansızlıklara rağmen güzel işler yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini söyledi.
     Belediye başkanlığının zor bir görev olduğunu dile getiren Akaydın, Çaylaklık dönemini geçtim gibi. Çaylaklık, çıraklık ve kalfalık dönemi idi. Sıra ustalıkta dedi.
     Büyükşehir Yasası ile hizmet ağının daha da genişleyeceğini, bu durumun çeşitli sıkıntıları beraberinde getireceğini kaydeden Akaydın, bu yasanın siyasi olduğunu belirtti.
     2016 yılında Antalyada yapılacak çocuk ve çiçek temalı dünyanın botanik EXPOsunun ise Antalya için önemli olduğuna değinen Akaydın, EXPOnun Türkiyenin Cumhuriyet tarihi boyunca kazandığı en büyük uluslararası organizasyon olduğunu bildirdi. EXPOya siyaset sokulduğunu öne süren Akaydın, EXPO için mücadele eden iki kişinin devre dışı bırakıldığını ileri sürdü.
     EXPO için 180 milyon lira bütçe ayrıldığını, bu bütçenin yetersiz olduğunu kaydeden Akaydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Ekerin iyi niyetli olduğunu, EXPO için yapılacak çalışmalarda kendisine güvendiğini söyledi.
     Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan da iki defa randevu talebinde bulunduğunu ancak kendisine herhangi bir yanıt verilmediğini belirterek, Erdoğana kırgın olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER