Antalya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak:

Antalya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: -Birçok veriye göre Antalya, ekonomisi ile Türkiyenin dördüncü büyük ili. Ama bu güce, bu büyüklüğe rağmen birçok eksiği bulunuyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Rotary Kulübünün konuğu oldu.
     Budak, kentteki bir otelde yapılan toplantıda, bugünlerde ekonomiyi en fazla etkileyen konunun Suriye, Irak ve İrandaki durum olduğunu savundu.
     Suriye ile ilişkilerin belirli bir süreden bu yana ekonomiye bir maliyet çıkardığını ifade eden Budak, Suriye ile çatışma demek, İran ve Rusya ile çatışma demektir. Bu iki ülkeye de enerjide bağımlı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Avrupaya ihracat durgunluk içindeyken Ortadoğuda olan biten bizi hem ticaret hem bütçe hem de yabancı sermaye yatırımı anlamında etkilemektedir ve etkileyecektir dedi.
     Türkiyenin önemli alanlarda yapısal reformlara ihtiyaç duyduğunu belirten Budak, Türkiye ekonomisi, orta düzeyde büyüyen, ama yüksek düzeyde cari açık veren ve enflasyon üreten bir ekonomidir. Bu yapısal bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisi yapısal reformdur. Yapısal reform eğitimdir, hukuktur, demokrasidir, özgürlüklerdir, siyasettir, yönetim biçimidir, bürokrasi ve mevzuattır, gelecek vizyonu ve stratejisine sahip olmaktır diye konuştu.
     Budak, Antalyanın Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Birçok veriye göre Antalya, ekonomisi ile Türkiyenin dördüncü büyük ili. Ama bu güce, bu büyüklüğe rağmen birçok eksiği bulunuyor. Antalyada halen çevre yolları, hızlı tren, stadyum, kongre merkezi gibi temel altyapı yatırımlarına ihtiyaç var. Hızlı trenin Antalyaya uzatılması, Antalyaya gelen 11 milyon turistin Kapadokyaya, Pamukkaleye, tüm Anadoluya ulaşabilmesi demektir. Antalyaya yapılan böyle bir yatırım aslında Türkiyeye hizmet etmektedir. Antalya turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle ülke ekonomisine katkıda bulunan bir kent. O yüzden Antalyaya ne yapılsa azdır.
     Budak, ATSO olarak Antalyada diyalog kültürünü yerleştirmek için büyük gayret sarf ettiklerini ve bunun meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, yönetim olarak göreve geldiklerinde önlerindeki 4 yılı planladıklarını, ilk yıllarını diyalog yılı olarak belirleyip Antalyanın önemli konularında birliktelik sağlamaya önem verdiklerini söyledi.
     Bunun kolay olmadığını, ama diyalog kültürünün meyvesi olarak Antalyanın artık turizmde proje üreten Tanıtım AŞsi, dünyadaki en önemli kongreleri Antalyaya çekmek için çalışan Kongre Bürosu, tarımına vizyon çizecek Tarım Konseyi, Antalyayı sağlık turizminde marka yapmaya odaklanmış Sağlık Platformu kazandığını kaydeden Budak, şöyle dedi:
     EXPO 2016 kentin tüm kurumlarının oluşturduğu örnek bir birliktelikle Antalyaya kazandırıldı. EXPO 2016 mutlaka zamanında yapılır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Nihayetinde içerisinde bir gölet, bir kulenin olduğu bir alan yapacağız. Ama mesele o değil. EXPOnun Antalyaya getirecekleri önemli. Biz EXPO 2016yı Antalyanın temel altyapı eksikliklerinin tamamlanmasına vesile olacak bir kalkınma projesi olarak görüyoruz.
     ATSO tarafından yürütülen Antalya Bilgi Sistemi ve İhracata İlk Adım Projeleri hakkında da bilgi veren Budak, ATSOnun kent merkezindeki eski hizmet binasını dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin sergileneceği bir kültür sanat merkezi olarak Antalyaya kazandıracaklarını ifade etti.
     Programda Budaka katılımı nedeniyle bir sertifika verildi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER