Aradığı sağlık ve huzuru köyünde buldu

Aradığı sağlık ve huzuru köyünde buldu -Denizlide plastik fabrikasından emekli olduktan sonra sağlık sorunları yaşayan kişi, aradığı sağlık ve huzura, yaklaşık 20 yıl sonra döndüğü Başmakçı ilçesinde kavuştu -İşçi emeklisi Kaşlı: Kö


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Esma Eser - Denizlide plastik fabrikasından emekli olduktan sonra çeşitli sağlık sorunları yaşayan kişi, aradığı sağlık ve huzuru, yaklaşık 20 yıl sonra döndüğü memleketi Afyonkarahisarın Başmakçı ilçesine bağlı Akpınar köyünde buldu.
     İşçi emeklisi Mustafa Kaşlı (59), AA muhabirine, eşi Kezban Kaşlı (56) ile yaklaşık 20 yıl önce köyden Denizliye göç ettiklerini söyledi.
     Burada bir plastik fabrikasında çalıştığını ve emekli olduktan sonra çeşitli sağlık sorunlarıyla baş etmek zorunda kaldığını belirten Kaşlı, muayene olmaya gittiği doktorun, Köyünüze dönün, size iyi gelecektir dediğini bildirdi.
    
     -Elektronik cihaz olarak sadece radyoları var-
    
     Kaşlı, doktorun önerisini dikkate alıp köyüne yerleştiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Köydeki evimizden ayrıldığımızda elektronik cihaz olarak sadece radyomuz vardı. Döndüğümüzde de yine sadece radyo aldık. Televizyon, fırın ve diğer cihazlardan uzak kaldık. Radyodan haberleri, müzik programlarını takip ediyoruz. Televizyonun yokluğunu aramıyoruz. Hatta onun olmaması sayesinde aramızda ve gelen misafirimizle daha çok sohbet ediyoruz. Çayı közde demliyoruz, tadına doyum olmuyor. Ekmeğimizi pişiriyor, bahçemizde yetiştirdiğimiz doğal ürünleri kendimiz yediğimiz gibi, şehirdeki çocuklarımıza gönderiyor, komşularımızla paylaşıyoruz. Köyümüzün havasından mıdır, suyundan mı bilmiyorum ama sağlığım yerine geldi. Şehirde üzerimden atamadığım yorgunluktan eser kalmadı. Havası temiz, besini doğal. Şehri görmemiş olsak buraların kıymetini bilemezdik. Ayrıca şehirde yaşadığımız stresten burada eser yok. Köyümde huzuru da buldum.
     Kezban Kaşlı da Denizlide yaşarken gündelik işlerde çalıştığını, evlerine iki maaş girmesine rağmen geçimlerini güçlükle sürdürebildiklerini anlattı.
     Köyde, ihtiyaçlarını karşılamak için bahçe işleriyle de uğraştıklarını ifade eden Kaşlı, Buradan aldığımız ürünler çok bereketli. Burada çok mutluyuz diye konuştu.
     Kaşlı çifti, çevrelerindeki herkese köy yaşamını tavsiye ettiklerini belirtti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Aradığı sağlık ve huzuru köyünde buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER