Ardahan Üniversitesi akademik yıl açılışı

Ardahan Üniversitesi akademik yıl açılışı -YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: (2) Yükseköğretim yasası çalışmalarında artık bir karar noktasına gelmeye başladık YÖK olarak bize düşen üniversitelerimizin içerisine girdikleri k


ARDAHAN (A.A) - Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yükseköğretim yasası çalışmalarında artık bir karar noktasına gelmeye başladık. Yasa yapım sürecinin ana unsurlarını oluşturacak düşünceler, yaklaşımlar ve temalar, paydaşlarla tartışılmaya başlanmıştır dedi.
     Çetinsaya, Ardahan Üniversitesinin (ARÜ) 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni YÖK yasasının aciliyetle değil, Türkiyenin gerçek ihtiyaç ve potansiyellerinin belirtilerek hazırlandığını söyledi.
     Yeni YÖK yasasını oluşturmak için uzun bir süredir çalıştıklarını ifade eden Çetinsaya, Yükseköğretim yasası çalışmalarında artık bir karar noktasına gelmeye başladık. Yasa yapım sürecinin ana unsurlarını oluşturacak düşünceler, yaklaşımlar ve temalar, paydaşlarla tartışılmaya başlanmıştır dedi.
     Tartışma sürecini ilk olarak üniversitelerarası kurul üyeleri ve rektörlerle başlattıklarını dile getiren Çetinsaya, Bu tartışmanın sonuçlarını önümüzdeki hafta içerisinde alır almaz kurulumuz tekrar toplanacak. Rektörlerimizin ve üniversitelerimizin düşüncelerini ele alarak, tekrar gözden geçirip inşallah Kasım ayı içerisinde iç ve dış paydaşlarımızla paylaşarak onların katkılarını almaya çalışacağız diye konuştu.
     Yeni yasayı tartışma sürecinin katılımcı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini anlatan Çetinsaya, şöyle devam etti:
     Bu nedenle bütün paydaşlarını yeni yasa tartışmalarına katılmalarını, fikirlerini içtenlikle bizimle paylaşmalarını rica ediyorum. Üniversitelerarası kurulla başlayan sürecin üniversitelerimizin kendi içlerinde genişleyerek devam etmesini, üniversitelerimizin resmi kurullarının yanında bütün öğretim üyelerinin yer alacağı ortamlarda beyin fırtınalarıyla paylaşılarak, bize iletilmesini rica ediyorum. Henüz bir sürecin içerindeyiz ve biz bütün bu süreçte yaşadığımız deneyimler tecrübeler ve eleştirilerle elimizden gelenin en iyisini yaparak, iyi bir şekilde metin oluşturmaya devam edeceğiz.
    
     -Hiçbir yarış başlangıç çizgisinde beklenerek kazanılamaz-
    
     Hiçbir yarışın başlangıç çizgisinde beklenerek kazanılamayacağına dikkati çeken Çetinsaya, şunları kaydetti:
     Bu çizgiden hareket ederek sistemi sürdürecek olanlar yükseköğretim kurumları ve bu kurumların değerli mensuplarıdır. Yasalar bir kültür inşa edemezler, bir kültürün içinde doğarlar. Biz Türkiye yükseköğretimi olarak yeni bir yasa hazırlığı içerisindeyiz. Ancak Türkiye yükseköğretimi elde ettiği nicel büyüme başarısını nitel başarıya da dönüştürmek durumundadır. Bu sürecin ana aktörleri de üniversitelerimiz ve öğretim üyelerimizdir. YÖK olarak bize düşen üniversitelerimizin içerisine girdikleri kaliteli hizmet yarışını kolaylaştırıcı olmaktır. Türkiye yükseköğretiminin önündeki bölgesel, ulusal ve küresel fırsat alanlarını da iyi değerlendirmeliyiz.
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da üniversitenin bölgedeki barışın, kardeşliğin ve kalkınmanın mihenk taşı olacağına inandığını ifade ederek, 2012-2013 akademik yılının öğretim görevlileri ve öğrencilere başarı getirmesi dileğinde bulundu.
     ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise üniversitenin 4 yıl önce kurulduğunu belirterek, Türkiyede en çok yabancı uyruklu öğrencisi olan üniversiteler arasında bulunmamızın gururunu yaşıyoruz. Amacımız Türkiyenin bu son noktası yeri, Kafkasya ve Orta Asyaya açan başlangıç noktası yapmaktır ve Ardahanımızı Kafkasyanın ve Orta Asyanın bir kültür ve bilim merkezi haline getirmektir dedi.
     Konuşmaların ardından Rektör Korkmaz, YÖK Başkanı Çetinsayaya bir tablo hediye etti.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahan Üniversitesi akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER