Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı


ARTVİN (A.A) - Artvin İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı gerçekleştirildi.
     Valilik Çoruh Toplantı Salonunda, Vali Necmettin Kalkan başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.
     Vali Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, dönem sonu itibariyle Artvinde 269 projenin uygulandığını belirterek, Yıllara göre sari bedeli 9.8 milyar lira, önceki yıllar harcaması 6,1 milyar lira, yıl ödeneği 916 milyon lira, dönem sonu itibariyle harcanan para 470 milyon liraya tekabül ediyor. Bu da ödeneğin yüzde 51i demek. Bu harcama oranının dönem sonuna gelmemize rağmen düşük olduğunu sizler de görüyorsunuz. 269 projenin 124ü tamamlandı, 123ü halen devam ediyor. 10 adet proje ihale aşamasında, 12 adedine ise henüz başlanılmadı. Oransal dağılımına baktığımızda yüzde 84ünün baraj ve HES projelerine yönelik harcandığını görüyoruz dedi.
     DSİ Bölge Müdürlüğünün yüzde 84.1lik oranla önemli ve ciddi işler yaptığını ifade eden Vali Kalkan, şunları söyledi:
     Yusufelinin 30.4 kilometrelik kısmı hizmete alındı ama bir takım sorunlar var. Cankurtaran tünelinde ciddi bir ilerleme var. İl Özel İdaremizin makine parkı önemli ölçüde yenilendi. Üniversitemizin altyapı yatırımları devam ediyor. Sağlık alanında Arhavi ve Şavşat Devlet Hastanelerinin inşaatı hızla devam ediyor. Hopa Devlet Hastanesinin ihalesi de geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Gençlik ve spor hizmetleri anlamında ise ilin her ilçesine yönelik ciddi yatırımlar var. Bunlardan benim de en çok önemsediğim kayak merkezinin enerji sorununa dönük olarak ihaleyi gerçekleştirdik. Kar yağmadan tesisi hizmete almış olacağız. Çoruh park inşaatı devam ediyor. KÖYDES yatırımlarımız devam ediyor.
     DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş ise yapımı tamamlanan Deriner Barajının 24 Şubat 2012 tarihinde su tutmaya başladığını anımsatarak, barajın yıl sonu itibarıyla enerji üretimine başlayacağını kaydetti.
     Karayolları 10. Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş, Hopa-Borçka karayolu arasındaki Hopa-Cankurtaran Tüneli inşaatı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Camili-Borçka karayolundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Toplantının ardından, Valilik Bilgi İşlem Müdürlüğünce hazırlanan ve Valilik internet sitesi üzerinden ilin hangi noktasında hangi projenin uygulamaya konulduğunu gösteren Harita Tabanlı Proje Takip Sistemi projesinin tanıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER