ATSO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

ATSO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı -Yönetim Kurulu Başkanı Budak: -İsrail pazarı bizim için her zaman önemliydi. Bu pazarın bir an önce canlanmasını ve İsrailli turistleri Antalyada görmeyi ümit ediyorum (Fotoğ


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı başkanlığında yapıldı.
     Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerin ikinci kez ertelenmesine neden olan NACE ile ilgili oluşan üç meslek grubunun taleplerini TOBBa ilettiklerini, TOBB ve bakanlığın talepleri incelediğini söyledi.
     Türkiyenin çok farklı bir dönemden geçtiğini dile getiren Budak, Duygusal davranırsak söylenecek şeyler var, ama biz duygusal konuşamayız. Devlet de kurumlar da akıl ile konuşur ve hareket eder. Büyük devlet milli davalarında uzlaşmayı sağlayan devlettir. Önemli konularda mutlaka TBMMde asgari uzlaşma olmalıdır. Önemli olan millet olarak hepimizin huzurlu olması, vicdanlarımızın rahat olmasıdır. Bugün bu noktada değiliz. Birçok şeyin netleşmesi, taşların yerine oturması gerekiyor dedi.
     Budak, kuyumculara önce bankaların rakip olduğunu, bu konuda geri adım beklerken şimdi de PTTnin altın alıp satmaya başladığını ifade ederek, Altın satan zincir market bile var. İnternet üzerinde mücevher satışı da yapılıyor. Bunun adı kuyumculara kapatın demektir. Eğer bankalar kuyumculuk yapacaksa o zaman kuyumcular da bankacılık yapabilsin. Binlerce kuyumcunun mağduriyeti ve haykırması duyulmuyorsa bu demokrasimizin eksikliğidir diye konuştu.
     Antalyada yaşanan 2B sorununa da değinen Budak, rayiç bedel tespitinde bazı yanlışlar olduğunu ileri sürdü.
     Turistlerin havalimanında karşılanması ile ilgili eksikliklerin olduğunu dile getiren Budak, iç hatlardan gelen on binlerce turist için ne bir danışma bürosu ne bir görevli olduğunu, diğer ülkelerdeki turistik şehirlerin tümünde önemli meydanlarda sürekli dolaşan genç görevlilerin bulunduğunu ifade etti.
     İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tekrar kurulmasının Antalya için önem taşıdığını kaydeden Budak, İsrail pazarı bizim için her zaman önemliydi. Bu pazarın bir an önce canlanmasını, İsrailli turistleri Antalyada görmeyi ümit ediyorum. Bu konuda turizmcilerimiz bir girişimde bulunursa bunu destekleriz dedi.
     Budak, Kahire Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını bildirerek, geleceğin en hızlı gelişecek, henüz değerlendirilmemiş pazarı ve hammadde kaynağının Afrika olduğunu, bu ülkelere açılımın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
     Konya-Eskişehir hızlı tren hattının açılışını yapan Başbakan Erdoğanın Bursa, İstanbul, Sivas, hatta Gaziantep bağlantılarının müjdesini verdiğini ifade eden Budak, şöyle konuştu:
     Biz de Antalyanın bu müjdeyi beklediğini söyleyelim. 2016 yılında hızlı tren Antalyaya gelmelidir. Aslında biraz çaba gösterilse gelecek yıl Afyonkarahisara getirilebilir. 2016da da Antalya ulaşır. Bu nedenle gerekirse Antalyadan bir milyon imza toplayıp hızlı treni talep edelim. Bizim beklentilerimiz çevre yoluyla sınırlı değil. Antalyada çok daha büyük değişim istiyoruz. Antalyanın en büyük sorunlarından birisinin ulaşım olduğunu sanırım herkes kabul ediyor.
     Budak, Antalya plakalı otomobil sayısının 350 bine yakın olduğunu, 123 bin de kamyonet sayılan hem ticari hem binek olarak kullanılan araç bulunduğunu anlatarak, Henüz dört kişiye bir araç düşüyor. Bu 10 yıl içinde ikiye katlanacaktır. Buna bir de turizmdeki artışı ekleyin. Ulaşım konusu yalnızca bireysel bir konu değildir. Ticaretin gelişmesi de ulaşıma bağlıdır. Antalya ulaşım altyapısının daha geniş bir vizyonla planlanması gerekir. Bu nedenle ulaşım master planını dört gözle bekliyoruz diye konuştu.
     Toplantıda daha sonra gündem maddeleri görüşüldü.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER