Avni Kertmenin hedefi Almanyada dünya şampiyonluğu

Avni Kertmenin hedefi Almanyada dünya şampiyonluğu -Bedensel engelliler badmintonunda uzun süre Almanya adına yarıştıktan sonra 2007 yılında Başbakan Erdoğanın girişimleriyle Türkiye adına yarışmaya başlayan Kertmenin hedefi, ka


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Bedensel engelliler badmintonunda uzun süre Almanya adına yarıştıktan sonra 2007 yılında Başbakan Erdoğanın girişimleriyle Türkiye adına yarışmaya başlayan Kertmenin hedefi, kasım ayında Almanyada kürsüye çıkıp, Türk bayrağını dalgalandırmak.
     Milli Sporcu Kertmen (50), 1986 yılında İstanbulda geçirdiği kazanın ardından belden aşağısının felç olmasıyla tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdürmeye başladı.
     Tedavi için ağabeyinin yanına Almanyaya giden ve burada yaşamını sürdüren Kertmen, kayınvalidesi aracılığıyla önce basketbol, ardından da badminton sporuna yöneldi.
    
     -4 dünya, 9 Avrupa şampiyonluğu-
    
     Kertmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayata tutunmak için bir şeyler yapmaya karar verdiğini, memleketinden uzakta badmintonla hayata tutunduğunu söyledi.
     18 Almanya şampiyonluğunun yanı sıra bir çok uluslararası turnuvada dereceler yaptığına dikkati çeken Kertmen, 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın girişimleriyle Türkiye için mücadele etmeye başladığını anımsattı.
     Badminton oynadıkça başarıların katlanarak geldiğini vurgulayan Kertmen, 9 Avrupa şampiyonluğu ve 4 dünya şampiyonluğu elde ettim. 30dan fazla turnuvayı birincilikle tamamladım. Yaşım 50 ama bu sporun yaşı yok. Bu sporla kafam rahat oluyor dedi.
     Kertmen, uzun süre Almanya adına yarıştıktan sonra Türkiye için mücadele etmenin gurur verici olduğunu dile getirdi.
     Türk vatandaşlarının elinden geldiğince Türkiye için çalışması gerektiğini belirten Kertmen, Ben Türk vatandaşıyım ve Türkiye için elimden geleni yapacağım. Kasım ayında Dortmundda Dünya Şampiyonası var. İnşallah hedef dünya şampiyonluğu. Çok çalışıp, tüm şampiyonalara katılıyorum. Torunlarıma vakit ayıramıyorum ama dünya şampiyonu olmak, Türkiyeyi temsil etmek bu hasretliği ortadan kaldırıyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Avni Kertmenin hedefi Almanyada dünya şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER