Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi

Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi -Proje kapsamında Gemlikten bir grup genç, Avrupaya gönderilecek


BURSA (A.A) - Ankara Engelli Dernekleri Federasyonu ile Gemlik Engelsiz Yaşam Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi" kapsamında Gemlik ilçesinden 18-30 yaş arası gençlerin, bir ay ile bir yıl arasında gönüllü hizmet için Avrupaya gönderileceği bildirildi.
     Dernek Başkanı Serap Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında 34 ülkeye gönderilecek gençlerin tüm masraf ve gidecekleri dil kursu ücretlerinin, proje bütçesinden ödeneceğini belirtti.
     Gençlere ayda 100-200 avro ödeme yapılacağı bilgisini veren Uysal, şunları kaydetti:
     "Gençler, Türkiyede, gideceği ülkenin özelliklerini kapsayan bir kurs görecek. Kursun akabinde ise üç ay içinde ilgili ülkeye gönderilecek. Avrupanın çeşitli ülkelerine gidecek gençlerin takibi ve gözetimi, Engelli Dernekleri Federasyonu tarafından yapılarak hem ailelerine hem de ilgili kurumlara rapor edilecek. Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi, istediğiniz bir Avrupa Birliği (AB) ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2 ile 12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir etkinliktir. Engelli Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) AB Gençlik Programları Birimi, gençlerin bu projeden yararlanabilmesi için hizmet vermektedir. Katılım şartı olarak 18-30 yaş arasında olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yeterlidir."
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Doğukan Altınay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER