Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi

Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi -Siirt Baro Başkanı Acar: -Hakimlerin başörtülü avukatlara müdahale etme, uyarma, dışarı çıkarma yetkisi yok


SİİRT (A.A) - Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın Ankara Adliyesinde görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi üzerine, mahkemenin yargılamayı ertelemesine ilişkin, Hakimlerin başörtülü avukatlara müdahale etme, uyarma, dışarı çıkarma yetkisi yok dedi.
     Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesinin, Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) meslek kurallarında yer alan, avukatların başları açık görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu belirterek, bütün hakimlerin bunu kabul etmesi gerektiğini söyledi.
     Danıştayın kararının açık olduğuna dikkati çeken Acar, şöyle konuştu:
     Bu olay bizi üzdü, artık bunları aşmamız gerekir. Danıştayın bu kararından sonra avukatların başörtülü olarak görevlerini yapmalarının önünde hiçbir engel kalmamıştır. Bölge baroları olarak bu konudaki görüşlerimizi daha önce de açıklamıştık. Toplum olarak daha çok hoşgörü ve tahammüle ihtiyacımız var. Danıştayın bu açık hükmüne rağmen aykırı davranan hakimlerin görev aşımı yaptıklarını düşünüyoruz.
     Hakimlerin başörtülü avukatlara müdahale etme, uyarma, dışarı çıkarma yetkisi yok.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER