Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Elazığda

Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Elazığda -Ian Biggs, FÜyü ve Elazığ Belediyesini ziyaret etti, DOĞKADER bilgisayar laboratuvarını hizmete açtı


ELAZIĞ (A.A) - Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Elazığda ziyaretlerde bulundu.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığda bulunan Biggs, Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağı ziyaret etti.
     Rektör Demirdağ, ziyarette Biggse FÜnün akademik yapısı hakkında bilgiler verdi. Biggs ise FÜnün büyük bir kampüse sahip olduğunu belirterek, Avustralyada bulunan üniversiteler ile FÜ arasında işbirliği çalışmalarının yapılabileceğini kaydetti.
     Rektörlük ziyaretinin ardından Elazığ Belediyesine geçen Biggs, belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu ile makamında bir süre görüştü.
     Ian Biggs, Türkiyeye gelen turistlerin çoğunluğunun Antalya, Bodrum ve İstanbulu tercih ettiğini ancak kendi vatandaşlarının Anadoluya da ziyaretler yapmalarını ve buraları gezmelerini istediğini vurguladı.
     Selmanoğlu, Biggse, orcik, pestil, dut ve sekiz köşe şapka, ayrıca eşine iletilmek üzere yazma hediye etti. Bigss ise Selmanoğluna ülkesini tanıtan bir kitap sundu.
     Biggs, ziyaretlerinin ardından Vali Muammer Erol ile birlikte Doğu Kadınlarını Bilinçlendirme ve Kalkındırma Derneğinin (DOĞKADER) bilgisayar laboratuvarını hizmete açtı.
     Dernek Başkanı Nilgün Aydın, törende yaptığı konuşmada, büyükelçiliğin doğrudan yardım programına yaptıkları başvuru sonucu verilen destekle dernekte kadınlara bilgisayar eğitimi verilmek üzere bilgisayar laboratuvarı kurulduğunu söyledi. Aydın, Büyükelçi Biggse teşekkür etti.
     Törene Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile büyükelçinin eşi Dr. Christine Biggs ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya - İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Elazığda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER