Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Türkiye ziyaretini AAya

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Türkiye ziyaretini AAya değerlendirdi - Cumhurbaşkanı Heinz Fischer: Sayın Abdullah Gül ile 1,5 yıl içerisinde dördüncü kez görüşmüş olduk. Her iki ülke arasında çok yoğun ve yakın ilişkiler olmasının


İZMİR (A.A) - Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkilerin son derece iyi yönde geliştiğini ifade ederek, Sayın Abdullah Gül ile 1,5 yıl içerisinde dördüncü kez görüşmüş olduk. Her iki ülke arasında çok yoğun ve yakın ilişkiler olmasının çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çok sevindirici bir durum dedi.
     Eşi Margit Fischer ile birlikte Türkiyeye gerçekleştirdiği özel ziyaret programı kapsamında, İzmirin Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti Kazı Evine konuk olan Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, AA muhabirine Türkiye ziyareti ve dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.
     Fischer, İzmir, Aydın ve Çanakkale illerini kapsayan özel ziyaret çerçevesinde gerçekleştirdiği Türkiye programında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün İzmire gerçekleştirdiği ziyaretle kendisiyle görüşme imkanı bulması açısından son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkilerin son derece iyi yönde geliştiğini dile getiren Fischer, şunları kaydetti:
     Sayın Abdullah Gül ile çok uzun zamandır tanışıyoruz ve karşılıklı birbirimize çok saygı duyuyoruz. Dolayısıyla aramızda kendi kişisel düşüncelerimizi paylaştık. Avrupadaki sorunlara ilişkin, Avro sorununa ilişkin, aynı zamanda Suriye konusuna ilişkin görüştük. Türkiye ve Avusturya arasındaki ikili ilişkileri konuştuk. Sayın Abdullah Gül ile 1,5 yıl içerisinde dördüncü kez görüşmüş olduk. Her iki ülke arasında çok yoğun ve yakın ilişkiler olmasının çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu, çok sevindirici bir durum.
     Fischer, iki ülke arasındaki ilişki düzeyi ile birlikte ticari ilişkilerin de çok geliştiğini belirterek, Türkiyedeki dış yatırımlar açısından Avusturyanın ilk sırada yer aldığına dikkati çekti.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmelerinde İzmirin EXPO 2020 organizasyonuna adaylığı konusunun da gündeme geldiğini belirten Fischer, Avusturya, henüz kararını vermemişti, ancak Türkiyenin açıklamalarını ilgiyle dinledik, bu bilgilerle Avusturyaya dönüyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Cumhurbaşkanı Güle konferans daveti-
    
     Fischer, TÜrkiye ziyaretinin, iki ülke arasındaki kültürel işbirlikleri alanında da verimli geçtiğini ifade ederek, Burada Bilim ve Araştırma Bakanımız ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ile bir araya geldiler ve çok detaylı projeleri konuştular. Ayrıca önümüzdeki yıl şubat ayında medeniyetlerarası diyalog için (Avusturyada) bir konferans gerçekleştirilecek. İnşallah buna Sayın Abdullah Gülün de katılmasını diliyoruz dedi.
    
     -Kazı ekibine çorba servis etti-
    
     Öte yandan, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Efes Antik Kenti Kazı Evini ziyaretinde, kazı çalışmalarına başkanlık eden Sabine Ladstötler ve kazı ekibiyle yemek yedi.
     Kazı Evinin mutfağına giderek, yemekleri kontrol eden Fischer, yemek sırasında masada bulunanların çorbalarını bizzat servis etti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci - İbrahim Uzun / Suat Deniz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Türkiye ziyaretini AAya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER